MENÜ

Olan oyunculara olacak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

FIBA ve Euroleague geri adım atmayınca, maç takvimleri çakıştı. Kasım ayında Dünya Kupası eleme maçları oynanacak. Türkiye 23 ve 26 Kasım’da iki maça çıkacak. Fenerbahçe’nin 24, Efes’in ise 23 kasımda Euroleague maçı var. Aynı durum şubat ayında da tekrarlanacak. 23 Şubat’ta hem milli maç hem Efes’in Euroleague maçı var. Fenerbahçe ise 22 Şubat’ta Milano’da olacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun milli davete gelmeyen oyunculara ‘ceza verme’ yetkisi var. Yürütmelik bunu emrediyor. Türkiye gibi bazı Avrupa federasyonları da ‘Milli Daveti’ mecbur kılıyor.
Sadece Fenerbahçe’de Türk, Sırp, İtalyan, Yunan ve Çek Milli Takımı’nda yer alacak bir çok oyuncu var. Bu durum bütün Euroleague takımlarını kapsıyor.

Kulüpler oyuncuları göndermek istemeyecek, federasyonlar ise çağrı yapacak. Olan yine oyuncuya olacak.

Bu saatten sonra iki tarafın da kararından vazgeçmesi beklenemez. Bazı oyuncular ne olursa olsun ‘milli formayı’ giyerim diyerek rest çekecek. Bazıları ise ceza almamak için kulüplerin kararına saygı duyacak. Avrupa basketbolunu bir kaos ortamı bekliyor.

Euroleague, haklı olarak ‘NBA oyuncuları gelmeyince ceza verilmiyor. Euroleague oyuncularına neden ceza verilecek’ gibi mantıklı bir yaklaşım içinde.
FIBA da, milli maçlara olan ilgiyi artırmak için, yıllar sonra futboldaki sezon içinde pencereler açtı ve Dünya Kupası elemeleri oynatmak istiyor. Ama futbol tek elden yönetilirken, basketbolda çift başlılık hakim.

Şu an için gözüken o ki, Euroleague oyuncuları kendi Milli Takımları’nda oynamayacaklar. Bu da favori olmayan ülkeleri şanslı kılacak gibi. Bizim gibi ülkelerin şimdiden çalışmalara başlayıp, Euroleague dışındaki takımlardaki oyuncuları milli takıma hazırlamaları gerekiyor.

YORUM YAZ