MENÜ

Obra varsa sorun yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Seri başlamadan önce en çok güvendiğim nokta, Obradoviç faktörü ve takımın uzun bir aradan sonra eksiksiz olarak sahaya çıkıyor olmasıydı. Burada ne Obradoviç, ne Fenerbahçe kazanmıştı ama istatistiklerin çok da önemi yoktu. Her maçın hikayesi farklı yazılacaktı, dün de Fenerbahçe, hikaye değil, adeta destan yazdı OAKA’da... Herşeyin bir ilki vardır. Dün de bir ilk yaşandı Atina’da. Şöyle bir istatistik daha vardı. Fenerbahçe, Obradoviç’le oynadığı 6 Play-Off maçının hepsini kazanmıştı. Kazanmaya da devam etti. Rakibin uzunları şutör olduğu için, Sırp teknik adam maça 4 kısa ile başladı. Bu strateji müthiş işe yaradı. Savunma agresifti, Bogdanoviç, rakip pivotlara iki dakikada üç blok yaptı. Hücumda da 4 üçlükle skor 16-6 oldu.

Savunma dengeleri bozuldu

Herşey yolunda gidiyordu ama, top kayıpları planları alt üst etti. Rivers’ın çok ekstra üçlükleri ile havaya giren Panathinaikos, 16 sayı öne geçti. İkinci yarıda Obradoviç bir hamle daha yaptı. Maçı çözmüştü Obra. Bu kez iki uzun ve iki oyun kurucu ile oyuna başladı. Savunma ikili sıkıştırma ve adam değiştirme, Panathinaikos’un elini kolunu bağladı. İlk yarıda hiç potaya gidememiştik. Bu kez kısalar sürekli potaya hamle yaptı, Vesely ve Udoh birbirleriyle paslaştı. Bütün savunma dengesi de bozuldu ev sahibinin. Artık pota altından da sayılar bulurken, Bogdanoviç’in üçlükleri, Kaliniç’in ceza şutlarında yüksek yüzdeyle atması, Udoh’un üst üste yaptığı bloklar, ilk yarıyı çok kötü oynayan Bobby Dixon’ın üçlükleri Panathinaikos’un fişini çekti.

Bir devrede 32 sayı fark

OAKA’da 21 bin taraftar vardı. Ama parkede Obradoviç’in askerleri. Avrupa’nın en zor deplasmanlarından biri olarak gösterilen bu salonda ikinci yarıda 40-8 gibi inanılmaz bir seri yakaladı Sarı-Lacivertliler. Bir devrede 32 sayılık diferans inanılır gibi değil. İkinci yarıda top kayıplarının 10’dan 3’e inmesi, ribauntların dengelenmesi, geri dönüşün anahtarlarıydı. Tabii ki daha işimiz bitmedi ama erken faul problemine giren Datome, bu maçta faydalanılmayan Melih, Antiç ve Bennett’in de daha yapacak işleri var. Pascual’in çok fazla hamle yapabileceğini sanmıyorum. Yapsa bile, Obra misliyle cevap verecektir. Onun cebinde daha C ve D planları mevcut bekliyor. Zafer naraları atmak için erken ama ilk maçı böyle kazanmak, psikolojik üstünlüğü de Fenerbahçe’ye getirdi. Hem de rakibin 23 kez faul atıp, senin sadece 4 kez çizgiye gittiğin bir maçı almak herkesin yapabileceği iş değil. Ev sahibi avantajı tamam da düdüklerde bu kadar uçurum olmamalı.

YORUM YAZ