MENÜ

Kurtarıcı gözüyle bakılmamalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Obradoviç transfer yapar mı, yapmaz mı diye beklerken, Kanarya’dan sürpriz bir hamle geldi. Zaten zayıf olan uzun rotasyonunda bu sene Antiç’ten de hiç faydalanılamadığı gözönüne alındığında, atletik ve ribauntçu bir pota altı oyuncusuna ihtiyaç olmuştu. Anthony Bennett müthiş bir kolej kariyeri sonrası 2013 draftinde ‘1’ numara seçildikten sonra beklentileri karşılayamadı. Hiç bir zaman süper yıldız, hatta yıldız statüsüne erişemedi. 4 yıllık inişli çıkışlı grafik sonrası, Euroleague’in yolunu tuttu Kanadalı power forvet.

Gherardini geldikten bu yana Fenerbahçe transferde çok az hata yaptı. Genelde nokta atışı yapıyorlar. Gherardini, aynı zamanda Kanada Milli Takımı’nın da Genel Menaceri... Bennett’ı çok yakından tanıyor, neler yapabileceğini, nasıl katkı verebileceğini iyi biliyor.

Ara transfer döneminde yapılan transferlerden çok fazla şeyler de beklememek gerekli. Fenerbahçe taraftarı şunu bilmeli ki, Bennett bir kurtarıcı değil. Oturmuş ve güçlü bir takıma yardımcı olmaya çalışacak bir rol oyuncusu olacak. Potansiyeli var mı? Fazlasıyla var. Eğer basketbola konsantre olur, takım düzenine çabuk uyum sağlarsa atletik yetenekleri ile Vesely-Udoh ikilisinin yükünü hafifletebilir.

YORUM YAZ