MENÜ

Kupa Cim Bom'a yakın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray sezonun belki de en kötü hücum performanslarından birini çıkarmasına rağmen deplasmanda sadece 4 farkla yenildi. Cim Bom, standart oyununa yakın bir maç çıkarırsa çift haneli farkla kazanıp şampiyonluğa ulaşır.

Galatasaray Odeabank, Türk basketbolu için tarihi bir maça çıkıyor. Eurocup’ta finale kalan ilk Türk takımı olan Cim Bom, bugün Strasbourg’u 5 farkla yenerse şampiyonluk kupasını kaldıracak. Aslında Galatasaray işi Fransa’da bitirebilirdi... Belki de bu sezonki en kötü hücum performansını sergiledi Sarı-Kırmızılılar. 18’te 3 üçlük isabeti, hücumdaki durağanlık ve hiçbir şey üretememelerine rağmen sadece 4 sayıyla kaybetmeleri aradaki güç farkının da göstergesiydi.

Final stresi olmazsa...

Galatasaray’ın finale gelene kadar gösterdiği iç saha performansına baktığımız zaman, Strasbourg’u da çift haneli farkla yenmesi hiç de sürpriz olmaz. Tabii ki bir final maçı oynayacaklar. Final stresi denen birşey var. Bu da genellikle favorileri daha çok etkiler. Strasbourg nispeten daha rahat olan taraf olacak. Ama Lasme, Davis, Sinan, Micov, Schilb gibi oyuncular çok tecrübeli ve bu stresin üzerinden gelecek kapasitede.

Taraftar faktörü

Sarı-Kırmızılılar’ın finale gelmesindeki en büyük etkenlerden biri de taraftar faktörü. İlk turda Karşıyaka, çeyrek finalde Bayern Münih, yarı finaldeki Gran Canaria maçları 28, 13 ve 14 farkla kazanılırken, salonda yaratılan atmosferin de rolü büyüktü. Bugün de Abdi İpekçi tamamen dolu olacak. Strasbourg da finale gelene kadar atladığı üç turda hep deplasmanda kazandı. Ama ne Novgorod’da, ne Oldenburg’da ne de Trento’da, İstanbul’daki gibi rakibi baskı altına alan bir ortam yoktu. Bu nedenle Strasbourg’lu oyuncuların da atmosferden etkileneceğini düşünüyorum.

Panik yapmamalı

Galatasaray’a şampiyonluk için sadece 5 sayılık fark yeterli olacak. İşler kötü de gitse, maç son ana kadar kafa kafaya da gitse, 30 saniye içinde elde edilebilecek bir skor. Bu nedenle Galatasaraylı oyuncuların sakin kalıp, maçın gidişatı ne olursa olsun paniklemeyip kendi düzeni içinde kalması gerekli. Cim Bom, standart performansına yakın bir oyun ortaya koyarsa, istediği sonucu alacaktır.

Coach farkı

Cim Bom, ilk maçta her ne kadar kötü hücum ettiyse de savunmaya çok konsantreydi. Rakibin önemli silahlarına konsantre olup onları durdurmayı başaran Galatasaray, Lelloup’tan hiç hesapta olmayan 3 üçlük yedi. Bugün bütün hikaye baştan yazılacak. İki coach farklı şeyler deneyip, hücumda daha aktif olmaya çalışacak. Ergin Ataman’ın bu konuda daha öne çıkacağını düşünüyorum. Ataman’ın takımın başında olması, coaching avantajını da Galatasaray’dan yana olmasını sağlıyor.

YORUM YAZ