MENÜ

Kartal son çeyrekte

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son finalist Beşiktaş Sompo Japan, tecrübeli coach Zare Markovski yönetiminde yeniden yapılanan Trabzon deplasmanına çıktı Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında... Takımın yıldızı Earl Clark ve Kenan Sipahi sakattı. Trabzon da, Haslip, Browning ve Obekpa gibi transferlerle güçlenmişti. Zor bir deplasman olacağı bekleniyordu, nitekim Kartal maçın büyük bir bölümünde sıkıntı yaşamasına rağmen, 4. periyotta işi bitirdi.

Sarıca’dan kritik hamle

Takımın tek oyun kurucusu Boatwright ilk maçında beklentilerin çok altında kalırken, 4. çeyrekte sakatlandı. Coach Ufuk Sarıca, Kenan’ı riske etmek istemiyordu. Ama oyun kurucusuz oynayan Siyah- Beyazlılar, Green ve Browning’in sayılarına engel olamayıp skorda geri düştü. Sarıca, mecburen bu maçta oynatmayı düşünmediği Kenan’ı sahaya sürdü. Milli takımda da iyi bir performans sergileyen Kenan, kısa sürede hücumları toparladı. İki kritik asisti sonrası üstünlüğü tekrar eline alan Beşiktaş, salondan 82-71 galip ayrıldı.

Çok can yakar

Yine ilk kez milli olan ve özgüveni artan Sertaç, 20 sayı, 3 asist ve 5 ribauntluk performansıyla yıldız gibi parladı. Trabzon zaman ilerledikçe çok can yakacak gibi gözüktü. Özellikle Nijeryalı Obekpa’yı izlemek büyük keyif. Birbirinden spektaküler tam 7 blok yaptı. Nijeryalı, bu yılın en iyi savunmacısı olmaya şimdiden adaylığını koydu.

YORUM YAZ