MENÜ

Kartal hak ettiği yerde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

ULEB Kupası’nda en çok Beşiktaş hak etmişti Final-Eight’e kalmayı. İlk turu 10’da 10’la geçip, tarihe de geçen Kartal bugün kutlanacak “Dünya Beşiktaşlılar Günü” öncesi Torino biletini cebine koydu Akatlar’da. Hedefi hep şampiyonluk olan Ergin Ataman, sezon başında verdiği sözü tuttu takımını Final Eight’e taşıyarak.
Beşiktaş, Hapoel Jerusalem eşleşmesinde ne kadar yanlış başladıysa seriye, Kızılyıldız önünde o kadar doğru oynadı 80 dakikayı. Tempoyu ve kontrolü sürekli elinde bulunduran, sahada kendi istediği basketbolun oynanmasını sağlayan Ataman ve öğrencileri Akatlar’daki rövanşta da, galibiyete rahat ulaştı.
Karşısında Sinan Güler’i görene kadar ULEB Kupası’nın tozunu atan, 16.5 sayı, 6 asist ortalamaları yakalayan Omar Cook, 80 dakikada sadece 1 basket bulabildi. Belgrad’da 10’da 0’la şut atan Amerikalı, daha ilk hücumda topu Sinan’a kaptırınca psikolojik olarak da bitti o anda. Son saniyelerdeki basketi saymazsak 1/9’la oynadı dünkü maçta da. Çabuk sinirlenen, kontrolünü kaybeden ULEB Kupası’nın en değerli oyun kurucusu (!), gelecek yıl için Euroleague hayalleri kurarken belki de kariyerini kaybetme riski ile karşı karşıya kaldı iki Beşiktaş maçı ve Sinan Güler savunması sonrası. Bu maçları izleyen üst düzey takımların artık soru işareti oluşmuştur kafalarında.
Kızılyıldız’ın en skorer iki ismi Cook ve Dragiçeviç (18.4) ilk yarıda toplam 3 sayıda kalmasına rağmen Beşiktaş maçı koparamayınca, ikinci devre öncesi biraz canımız sıkılmıştı. Ama serinin yıldızı Shumpert başta olmak üzere, Apodaca ve diğerleri o kadar kararlıydı ki, ikinci yarının hemen başında fark 20 oldu. Bir anlık gaflet ve hakemlerin maç başından bu yana çaldığı saçma sapan fauller, rehavetin getirdiği anlamsız top kayıpları Kızılyıldız’ı umutlandırır, bizi endileşendirir gibi olduysa da Kartal, taraftarının müthiş desteği ile zafere ulaştı.
Akatlar’da mükemmel bir atmosfer vardı. Beşiktaş taraftarı İstanbul’daki son maçta takımını yalnız bırakmadı, onları hak ettiği şekilde uğurladı Torino’ya. Şimdi Beşiktaş ve Galatasaray taraftarının İtalya’da buluşma zamanı geldi basketbol şöleni yaşamak için. İkinizle de gurur duyuyoruz.

YORUM YAZ