MENÜ

Haydi Efes

Abone Ol Google News

Seri başlamadan önce, 18 yıllık Final-Four özleminin son bulacağını umuyorduk. Nitekim Anadolu Efes, evinde kaybettiği saha avantajını, Barcelona’da geri aldı ve 15 bin taraftarı önünde Final-Four’a kalmaya hazırlanıyor. Sezon boyunca gösterdiği performansla burayı hak etmişti Anadolu Efes. Barcelona ligin en değerli kadrolarından biri belki ama, Efes daha iyi basketbol oynayan, takım olmayı daha iyi beceren taraftı. Nitekim İspanya’da 34 sayılık farkla gelen galibiyet, bu durumun da bir göstergesiydi belki. Temsilcimiz, kaybettiği maçlarda ise hep oyunun içinde kaldı.

Haberin Devamı

Halen planları yok

Lacivert-Beyazlılar, stresi aşar, kendini baskı altında hissetmezse galibiyete yakın taraf olur. Shane Larkin çok konsantre. Simon, Moerman, Dunston, Pleiss ve Miçiç hep hazır. Hatta Beaubois bile yeniden katkı vermeye başladı. Barcelona, 4 maçlık seride bile çok istikrarsız görüntü çizdi. Kimin ne kadar ve nasıl oynayacağı belli değil. Halen bir planları yok ve günlük hareket ediyorlar. İki maç Hanga sahne aldı, takımı o sırtladı. Son maçta Kyle Kuriç 19 sayı üretti. İstikrar yakalayamadılar, bu da temsilcimiz için bir avantaj.

Haberin Devamı

Ataman hedefe kilitlendi

Coach Ergin Ataman da sezon başından bu yana hedefe kilitlenmiş durumda. O da çok konsantre ve takımı iyi hazırlıyor. Kimden ne kadar verim alacağını çok iyi biliyor. Bu şartlar altında, bir aksilik olmazsa Anadolu Efes’in bir kez daha galip gelip Fenerbahçe Beko ile beraber 2. Türk takımı olarak Final-Four’a kalacağına inanıyorum.

YORUM YAZ