MENÜ

Gökhan German: Hoşgeldin Eric Green

Abone Ol Google News

Obradoviç, sezonun kritik dönemleri yaklaşırken, son ayarları yapmaya çalışırken bir yandan da maç kazanmaya devam ediyor. Fenerbahçe Beko, Euroleague’deki önemli rakiplerinden biri olan Olympiakos karşısında 18. galibiyetini alırken, Green’in performası galibiyet kadar değerliydi.

Haberin Devamı

Bu yıl Vesely, Fenerbahçe için ne anlam ifade ediyorsa, Militunov da Olympiakos için aynı değerdi. Nitekim iki takım da, savunmada bu oyunculara daha konsantre olarak başladı. Militunov daha ilk çeyrekte 3 top kaybı yaparken, devreyi 2 sayıyla bitirdi.

Kaliniç eskiye dönüyor

Keza Jan Vesely. Pota altında hiç topla buluşamadı, ilk basketini uzak mesafe şutla atabildi. Bu oyun anlayışında kısalara daha rahat alanlar açıldı. Farkı da Fenerbahçe kısaları yarattı... Özellikle de Eric Green. Geldiği günden bu yana en iyi performansını sergiledi Amerikalı. Obradoviç, onu takıma adapte edebilmek için oldukça sabırlı davrandı. Şimdi de o sabrın meyvelerini topluyor gibi. Gran Canaria maçında bu sinyali vermişti Green. Dün de eski takımına karşı 4’ü üçlükten olmak üzere hiç kaçırmadan 17 sayı attı. Acele etmedi. Oyunun kendisine gelmesini bekledi. Rolüne alışıyor gibiydi. Green’in yanı sıra Kaliniç’in üçlük yüzdesini artırmaya başlaması da Fenerbahçe’nin hücum zenginliğini artırıyor. Şampiyon olunan sene Kaliniç ceza şutlarını çok büyük yüzdeyle atıyordu. O yüzdesine geri dönmeye başladı Sırp forvet.

Haberin Devamı

Dixon çok motive

İlk yarıda Militunov’un yanı sıra Spanoulis ve Printezis de hiç sayı atamadan soyunma odasına gitmişti. İkinci yarının başında Ahmet’in üst üste 3 smacı ile fark 22 olduktan sonra, savunma maçı çılgın bir hücum oyununa döndü. Fenerbahçe savunması doğal olarak rahatlayınca maç boyu 29 üçlük deneyen Atina ekibi 12 isabet buldu, fark onlar için biraz daha makul seviyelere indi. Tabii ki Bobby Dixon’u unutmayalım. Çok motive çok kararlıydı. 13 sayı ve 10 asistle double-double yaptı.

YORUM YAZ