MENÜ

Gına geldi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Basketbol şöleni mi, eziyet mi belli değil. Dünyanın en büyük basketbolseverinin bile bir günde 4 maçı keyifle izleyebileceğini hiç sanmıyorum. Koy iki maçı perşembe gününe, iki tanesini de cumaya, aynı günün galipleri birbiriyle eşleşsin, hak geçmesin, kimse de ızdırap çekmesin. Tam 10 saat kimse salonda durup maç izlemez, mecbur olanlar dışında! Biz izlemekten yorulduk, Skytürk spikeri Mustafa İyi anlatmaktan yorulmadı. Bir günde 4 canlı maç anlatıp belki de rekor kırdı, hem de performansında en ufak bir iniş çıkış olmadan.
Günün maçı sona saklanmıştı. Beşiktaş müthiş başladı oyuna. Efes, daha ilk çeyrek tam 8 top kaybı yaptı. Genele yaysalar 32’ye ulaşıp, bir rekor da onlar kıracak. 23-13’ten sonra kalan 3 periyotta toplam 13 top kaybı yaptılar, 3 periyodu da kazandılar. Kerem Gönlüm 24 sayı ve 13 ribauntla Beşiktaş’ı yıkan isim oldu, Penn dışındaki Amerikalılar’ın saklandığı oyunda. Israrla söyledik, Kerem ve Ermal aynı anda oynadığı zamanlar Efes bir farklı oynuyor. Ama gözüken o ki, Hutson faul problemine girmese, Blatt bu ikilide ısrar etmeyecek. 75 sayının 42’si Türkler’den geldi, bazılarının Amerikalı diye adlandırdığı Efes’te! Efes iyi oynamasa da, takım gibi oynuyor artık.
Beşiktaş maç bitimi hakemlere saldırdı, başta yönetici Hasan Bozkurter olmak üzere. Futboldan kalma alışkanlık olacak, takım yenilince sebebin hakem olduğu zannediliyor şartlı refleks olarak! Oysa 4 sayı farkla biten maçta takımın kaçırdığı 11 serbest atış, iki oyun kurucu Dalmau ve Mehmet Yağmur’un toplam 1 sayı atması, rakipten 7 az ribaunt alınması mağlubiyete neden olamazdı tabii, kendilerine 21, rakibe 24 faul düdüğü çalındığı maçta. Eee, sezon başı söylemiştim; sen Ergin Ataman’ı kişisel problem nedeniyle kulüpler toplantısına almazsan, Beşiktaş da federasyonun kendisinin karşısında olduğunu düşünür doğal olarak. Kaybettiği her maç sonrası da kapısına dayanır federasyonun, hesap sorar.
Piyangodan çıkan (!) Shumpert döktürürken, sakat olmayan Apodaca’nın 39. dakikada 2 sayısının bulunması da, faktörlerden biriydi.

YORUM YAZ