MENÜ

Galatasaray geliyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bazı anlar vardır, verdiğin bir karar bütün bir sezonu etkiler. Ergin Ataman da, önceki hafta Smith ve Dentmon’u ‘kadro dışı’ bırakma kararı alıp, kangren olmak üzere olan bir ayağı kesti belki. Ama Sarı-Kırmızılılar, topallayarak da olsa, önce Darüşşafaka, ardından Beşiktaş, şimdi de Barcelona gibi üç önemli rakibi devirdi, hiç oyun kurucusu olmadan...

Smith ve Dentmon gibi son derece gereksiz, Euroleague oyuncusu olmayan iki isim oynamayınca, yine bunlara benzer hücum gücü yüksek ama oyun bilgisi kıt, savunması ‘sıfır’ olan Daye’in dakikaları azalınca, Galatasaray Odeabank da savaşmaya, mücadele etmeye, savunma yapmaya, kısacası ‘basketbol oynamaya’ başladı... Her ne kadar Barcelona, ligin en kötü hücum eden takımı olsa da, potasında 100’lü sayılar görerek sezona başlayan Galatasaray Odeabank’ın rakibi 60’larda tutması son derece önemliydi.

Ataman özüne döndü!

Oyun kurucuların yokluğunda Sinan yine büyük iş yaptı. Emir ona yardımcı oldu. Micov çok kritik üçlükler attı. Geçen yılın kahramanlarından Schilb, eski günlerinden bir eser sundu. Pleiss ilk beşe oturduktan sonra her geçen gün daha büyük katkı veriyor. Avrupa’nın en pahalı ve etkili pivotlarından Antiç’i sahadan sildi. Rice, 22 sayı attı ama 15 dakika sahada kalan Göksenin oyundayken hiç atamadı. Enteresan bir istatistik yakaladı Amerikalı guard. Ama sadece onun çabası, takım halinde oynayan Galatasaray’ın görkemi karşısında gölgede kaldı.

Ergin Ataman da kadro dışı bıraktığı oyuncuları sayesinde ‘özüne’ döndü. Kendini sürekli 12 kişiyi de kullanmak zorunda hisseden ve kaybeden Ataman, artık rotasyonu 9 kişiye indirdi. Eksiklere rağmen, rakipleri iyi analiz edip üst üste çok kritik üç galibiyet aldı tecrübeli coach. Daha yolun başı. Sezona kötü başlandı belki ama alınacak ‘akıllı’ bir oyun kurucu ile herşey telafi edilebilir.

YORUM YAZ