MENÜ

Fenerbahçe işi erken bitirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague finalisti Fenerbahçe ile Eurocup şampiyonu Galatasaray, Play-Off yarı final ilk maçında karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, ikinci periyotta yakaladığı 19-5’lık seriyle beklenilenden daha kolay bir şekilde galibiyete ulaştı. İkili oyunları harika oynayan, Vesely ile tam 6 smaç basket bulan Fenerbahçe, karşısında hiç savunma direnci de görmeyince ilk yarıda hiç top kaybı da yapmadı. Bence maçın istatistiği buydu. Sarı- Lacivertliler, 57 sayı attığı ilk yarıda 0 top kaybı ile oynayınca, galibiyet için gereken farka da ulaştı.

Galatasaray savunması tamamen sınıfta kaldı. Fenerbahçe’nin ikili oyunlarına hiç önlem alamayan ve potasında sürekli smaç basketler gören Sarı-Kırmızılılar, defansif anlamda maça doğru çalışmayı yapamamış göründü. Vesely’nin yanı sıra ikinci periyotta hiç kaçırmadan 12 sayı atan Melih’in de kenardan gelip yaptığı katkı galibiyete yardımcı oldu. Galatasaray ikinci yarıda biraz savunma yapmaya çalışınca Fenerbahçe bu devre tam 8 top kaybında bulundu. McCollum ve Davis’in kişisel gayretleri ile fark 8’e kadar indi ama Antiç ve Datome’nin kritik anlarda gelen üçlükleri, rakibin daha fazla yaklaşmasına izin vermedi. Ribauntlarda da 31’e 21’lik üstünlük kuran Sarı-Lacivertliler, forma giyen tüm oyunculardan katkı almayı başarınca, finale bir adım yaklaştı.

İkinci maç yine Ülker Arena’da... Serinin gidişatını değiştirmek için Galatasaray’ın farklı birşeyler denemesi ve bunu da sahaya yansıtması gerekecek. Dün de bir ara Micov’u bu yıl ilk kez oyun kurucu oynatıp uzun bir beşle sahada kalmayı denedi Ergin Ataman ama bu sistem pek işe yaramadı.

YORUM YAZ