MENÜ

Fener'e yakışmadı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sloukas ve Bogdanoviç’in yokluğu herhangi iki isimden daha önemli belki Fenerbahçe için.

Fenerbahçe’de hücumları yönlendirecek, potaya gidebilecek sadece 3 oyuncu var. Bobby, Sloukas ve Bogdanoviç.

Bunlardan ikisi olmayınca, hücum organizasyonu da fazlasıyla sekteye uğruyor.

Kötü oyun, hücumda sıkıntı çekmek bir yere kadar kabul edilebilir bir durum. Ama rakip Maccabi, Fenerbahçe’den 10 kat daha sorunlu.

Zirbes ve Weems takımdan ayrılmış. Goudelock, Quincy Miller ve Devin Smith sakat.

Sezon boyunca neredeyse hiç dakika alamayan Mekel, Pinini ve Alexander gibi oyuncuların forma giydiği, kariyeri boyunca sıradan takımlarda oynayan Simpson’un oynadığı, iddiası kalmayan, ununu elemiş, eleğini asmış bir takıma, 12 bin taraftarı önünde yenilmek kabul edilir gibi değil.

Maça çok iyi başladı

Belki de bu durum onları yanılttı. Hep böyle gider diyedüşündüler belki ama, iddiasıolmadığı için rahat oynayan, 5 kısa ile yüzü dönük potaya gidebilen Maccabi, çok ters geldi Sarı-Lacivertli savunmaya.

Her şeye rağmen Melih’in 5/6 üçlük isabet, Antiç’in 2 dakikada 8 sayı atması, Udoh’un ‘doubledouble’lık performansı yine de galibiyeti Fenerbahçe’ye getiriyordu.

Ama Sloukas’ın yokluğunda, Berk yerine oyun kurucu olarak Nunnally’nin tercih edilmesi, Fenerbahçe’nin de sonunu hazırladı.

Melih ve Nunnally’nin iki üçlüğü sonrası 6 farkı yakalayan Kanarya, gerçek bir oyun kurucu ile oynasa, o farkı rahatlıkla koruyabilirdi. Ama Nunnally önce 1’e 5 hücum edip daha 5 saniye dolmadan topu potaya attı.

Kötü hücum, dengesiz savunmayı beraberinde getirdi. Yenilen üçlük sonrası, yine Nunnally’nin top kaybı, Maccabi’yi maça ortak etti. Obradoviç, Dixon’u oyuna aldı ama iş işten çoktan geçmişti. Özgüven kazanan Maccabi’de, Landesberg’in son saniye şutu iki kez çemberden sekti ama şans hak edenin yanında oldu!.

YORUM YAZ