MENÜ

Fener'e erken uyarı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bamberg, büyük yıldızı olmayan ama son derece disiplinli, sert ve doğru basketbol oynayan bir takım. İtalyan coach Trinchieri, iki yıldır Alman ekibinde önemli işler yapıyor.

Sezonun ilk maçı... Zor geçeceği tahmin ediliyordu. Fenerbahçe bütün maçı önde götürdü ama bir türlü koparamadı. Oyunun son topa kalacağı da belli olmuştu. Nitekim, Vesely iki serbest atış kaçırınca, Bamberg’e kazanma fırsatı doğdu. Sarı-Lacivertliler kötü basketbol oynadı belki ama savunmadan taviz vermedi. Bunun karşılığını da galibiyetle aldı. Özellikle Udoh’a teşekkür etmeleri gerekiyor. Obradoviç ona güvenip savunmada adam değiştirmekten çekinmiyor. Çünkü Udoh, rakibin en kısası ile bile eşleşse geçilmiyor, hatta top bile çalıyor.

Son üç hücumda önce Avrupa’nın en akıllı ve tecrübeli guardlarından biri olan Zizis’in topunu çaldı, sonraki hücumda rakibine geçilmedi, maç topunda da Vesely ile birlikte sahanın yıldızı Miller’ın tepesine bindi ve o şutu kaçırmasını sağladı. Sezona Uşak yenilgisi ile başlayan Fenerbahçe, dün de uçurumun kenarından döndü.

Geçen yıl harika bir performansla finali, hatta şampiyonluğu hak etmişlerdi. Ama oynamadan, herkes tarafından favori gösterilerek şampiyon olunmuyor. Oyuncularda böyle bir hava sezinleniyor. ‘Geçen yıl yaptık, nasıl olsa yine yaparız’ havası değişmezse dünkü gibi zorluklar yaşarlar.

Yeni transfer Nunnally’e Obradoviç, belki de takıma adapte olabilmesi için fazla şans tanıdı. Amerikalı özellikle savunmada çok fazla pozisyon hatası yaptı. Daha önce de yazmıştım. Obradoviç, Uşak maçından sonra dün de 8 kişilik rotasyonla oynadı. Bu yıl sezon çok daha uzun ve yorucu. Böyle devam eder, as oyunculara çok yük binerse sakatlık ve başka sorunlar yaşanabilir.

YORUM YAZ