MENÜ

Efes'ten aynı senaryo

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Evinde sadece bir maç kazanabilen, Panathinaikos ve Malaga’ya elindeki galibiyeti veren Anadolu Efes için benzer bir senaryo yazıldı Sinan Erdem’de...

Coach değişikliğinden sonra çıkışa geçen, 5 maçta 4 galibiyet elde eden Baskonia, son haftaların en formda takımıydı belki ama Efes için yenilmeyecek bir takım da değildi.

Nitekim maç tahmin ettiğimiz gibi başladı. İki hücum takımı savunma konsantrasyonundan uzak, potaya kolay giden bir görüntü çizdi. Burada Efes, Adams, Ledo gibi Euroleague tecrübesi olmayan oyuncularının yanlış tercihlerinden handikap yaşadı belki ama oyunun sonuna doğru avantajı elde etti.

McCollum’un yanı sıra takımın en çok basketbol aklına sahip ismi Simon ve Dragiç’e, Stimaç’ın savaşçı oyunu eklenince 3. periyodun başında 10 sayı geri düşen Lacivert- Beyazlılar, farkı kapayıp 10 sayı öne geçti. Dragiç’in üçlüğüyle bitime 3 dakika kala skor 79-71 olmuştu. Belki Baskonia’nın da kazanma inancı kalmamıştı ama, Efes bırakın maç konsantrasyonunu, pozisyon konsantrasyonu bile yaşayamıyor. Bir dakikada bütün avantajı kaybetmeyi başardı temsilcimiz.

Savunma hataları

Bırakın kontrolü 40 dakika ele geçirmeyi, birkaç dakika duruma hakim olabilseler, şimdi çok daha yukarılarda olabilirlerdi. Ama yapılan yanlış hücum tercihleri, savunma hataları bir kez daha avucunun içine kadar gelen galibiyeti kaçırmasına neden oldu Efes’in... Euroleague’de iç sahada oynadığı 6 maçın 5’ini kaybeden bir takımın da bundan sonrası için umudunu koruması hayli zor olacak.

YORUM YAZ