MENÜ

Efes ezdi geçti

Abone Ol Google News

Sezonun ikinci yarısına Asvel ve Alba Berlin galibiyetleri ile başlayan Anadolu Efes, bu yıl hayal kırıklığı yaşayan Khimki karşısında gevşemedi, mükemmel savunma yapıp 39 farkla kazandı. Tür koyuncular Sertaç ve Buğrahan da kariyer rekorları kırıp galibiyete katkıda bulundu.

Haberin Devamı

Yeni sezona istediği gibi başlamayan Anadolu Efes, 2021 yılında işi sıkı tutuyor. Her ne kadar güçlü rakiplerle karşılaşmasa da oyun konsantrasyonu ve kararlılık eskiye dönüş sinyalleri veriyor. Lacivert-Beyazlılar, Asvel ve Alba Berlin galibiyetlerinden sonra, dün de Khimki'yi tam 39 farkla yenip yükselişini sürdürdü.

11 oyuncudan skor katkısı

İlk periyotta Larkin'in skorer oyunuyla kontrolü ele alan ekibimiz, 11 oyuncusundan skor katkısı aldığı maçta farkı sürekli açıp galibiyete ulaştı. Pleiss'in yokluğunda daha çok forma şansı bulan Sertaç Şanlı 19 sayı ile kariyer rekoru kırarken, Buğrahan Tuncer de 12 sayı üretip, Euroleague'deki en skorer maçını çıkardı.

Farka rağmen taviz vermedi

En önemlisi ise fark 40 sayıya çıkmasına rağmen Efes'in savunmada en ufak bir taviz

Haberin Devamı

vermemesi oldu. Coach Ergin Ataman, özellikle savunmada oyuncularını sürekli uyarırken onların diri kalmasını sağladı. Ataman, galibiyetten ziyade sezonun geri kalanı için mesaj vermek istiyordu sanki. Khimki her ne kadar lig sonuncusu olsa da Shved, McCollum, Mickey, Booker gibi oyuncularıyla ligin skor potansiyeli en yüksek takımlarından. Böyle bir takımı 60 sayıda tutmak, savunma başarısı. Efes, şu an için ilk sekize girmiş durumda. Böyle devam ettikleri taktirde, ilk dörde kalmaları bana göre sürpriz olmayacak.

YORUM YAZ