MENÜ

Dev seri başlıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague finalisti ile Eurocup şampiyonu, Spor Toto Basketbol Ligi yarı final serisinde karşı karşıya geliyor. Ülkemizin Avrupa’daki gururları, bugünden itibaren Türkiye’de finalist olabilmek için kozlarını paylaşacak. Dev seri öncesi, iki takımın artı ve eksiklerini değerlendirelim.

Saha avantajı

Fenerbahçe ve Galatasaray son 3 yıldır birbirini deplasmanda yenemiyor. Obradoviç’in Abdi İpekçi’de, Ergin Ataman’ın da Ülker Arena’da galibiyeti yok. Özellikle bu yıl takımların Avrupa maçlarında tribünlerde müthiş atmosferler oluştu. Fenerbahçe, Euroleague’de 24 maçtır evinde yenilmiyor. Galatasaray’ın da Eurocup şampiyonluğunda taraftarın desteği büyük önem taşımıştı. Bu yıl da dolu tribünler önünde, baskı altında maç kazanmak çok zor olacak gibi görünüyor. Bu nedenle saha avantajına sahip olan Fenerbahçe, bir adım önde görünüyor.

Mental durum

Galatasaray, Eurocup’ı kazandıktan sonra, lige motive olmakta güçlük çekti. Ligin sonunu ve Play-Off’un ilk iki maçını kötü oynadı. Neredeyse Karşıyaka’ya eleniyorlardı. Sonuçta tarihi bir zafer kazandılar. Bu kupa onlar için bütün sezonu kurtarmak anlamı taşıyor. Fenerbahçe’ye karşı daha rahat olacak olmaları avantaj gibi görünebilir. Fenerbahçe ise tam tersi durumda. Her ne kadar Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirip büyük bir başarı elde etseler de, şampiyonluğu son anda kaçırmaları, lige daha sıkı tutunmalarını sağladı. Onlar baskı altınca bulunacaklar ama Galatasaray’dan daha motive olacaklar.

Pota altı rotasyonu

Bernard James’in ülkesine gitmesinden sonra Galatasaray pota altında sadece 2 uzuna kaldı. Lasme ve Davis. Gerçi bu rotasyonla Eurocup’ı kazandılar ama Vesely, Udoh ve Antiç gibi uzun rotasyonuna sahip Fenerbahçe’yi 3 kere yenmeleri gerekecek. Burada Ergin Ataman faktörü ön plana çıkacak. Micov’u 4 numaraya çeken ve oyunun büyük bölümünü 4 kısa oynayabilen Ataman, Fenerbahçe’ye karşı yeni sürprizler hazırlamak durumunda kalacak. Ama karşısında bu kez Obradoviç var. Onun da Real Madrid serilerinde ve CSKA karşısında 21 sayıdan dönülen maçta neler yapabildiğini bir kez daha gördük. İki formda coach karşı karşıya. Taktiksel anlamda da büyük bir savaş bizi bekliyor olacak.

YORUM YAZ