MENÜ

Datome&Nunnally ortak yapımı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’de kolay maç kazanılamayacağını bir kez daha gördük dün. Milano haftalardır galibiyete hasret, dibe vurmuş durumda. Takımın lideri Gentile takımdan ayrılmış, en önemli skoreri Sanders yok, buna rağmen Fenerbahçe dişleri ile kazıya kazıya galibiyete ulaşabildi, kaza kurşununa kurban gitmedi. Bogdanoviç’in dönüş maçıydı. Kötü hava şartlarına rağmen 9 bine yakın taraftar vardı Ülker Arena’da. Kanarya, Datome’nin sahada olduğu bölümlerde rakibe büyük üstünlük kurdu. Ama Bogdanoviç’i kazanma adına neredeyse maç kaybediliyordu.

Neyse ki, ikinci periyot ve ikinci yarının başında hiç oynatılmayan İtalyan yıldız maçın geri kalanında forma giydi, Nunnally de kariyerinin en iyi oyunlarından birini sergileyince, Kanarya zor da olsa kazanmayı bildi. Fenerbahçe aslında kazanacak kadar oynadı ama erken havlu atmaya hazır bir takım görüntüsü çizen Milano, 7/8 isabet oranı ile ilk yarıda 18 sayı atıp kendisini bile şaşırtan Kalneitis’le ayakta kaldı. İkinci yarıda da Kalneitis’in kaldığı yerden eski Fenerbahçeli Ricky Hickman devam etti. Bu iki ekstra performans Kanarya’nın tüm hesaplarını alt üst etti. Oyun stratejisinde ağırlıklı olarak pota altını kullanmayı hedefleyen Fenerbahçe’de, Udoh ile son dönemdeki davranışlarıyla bardağı taşıran ve Obradoviç’in fazla yüz vermediği Vesely’nin devrede sadece 2’şer sayıda kalması, oyunun sıkışmasındaki etkenlerden biriydi.

Ama ikinci yarıda Udoh normale döndü, Datome çok kritik sayılar attı. Bitime saniyeler kala da Nunnally, attığı üçlükle Milano’nun fişini çekti. Bobby Dixon ve Kaliniç’in yüksek yüzdeyle çift hanelere ulaşması galibiyete fazlasıyla yardımcı olurken, takım halinde yapılan 20 asist gecenin olumlu taraflarından biriydi.

YORUM YAZ