MENÜ

Daçka'nın umudu var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Darüşşafaka Doğuş’un mutlak kazanması gereken bir maçtı. Kötü bir sezon geçiren, hücumda sıkıntı yaşayan Barcelona, çok iyi durumda çıkmamıştı belki ekimizin karşısına ama ne de olsa Barcelona’ydı. Nitekim maça Perperoglou, Rice ve Claver’in üç üçlüğüyle başlayan Katalan ekibi 4. dakikada 11-4 öne geçti. Bu andan itibaren, Darüşşafaka müthiş bir direnç koydu. Clyburn’la hızlı hücumlar bulan, Birkan ve Wilbekın’la da dış atışlar üreten Yeşil Siyahlılar, kenardan gelen Harrangody’nin de katkılarıyla devreyi 21 sayıyla önde bitirdi: 43-22. Takip eden 17 dakikada tam 39-11’lik bir seri yakalamıştı Darüşşafaka.

Barça 21’den geldi

Barcelona’nın tüm direnci kırılır diye düşünmeye başlamıştık ama tam tersi oldu. Belki Darüşşafaka da ‘nasıl olsa kazandım’ havasına girdi. Yanlış hücum tercihleri, savunma sertliğinin kaybolması, çok da kazanmaya niyeti olmayan Barcelona’yı oyunun içine soktu. Perperoglou’nun üçlükleri ile periyot biterken fark 11’e indi: 53-42. Son çeyrekte de Renfroe’nun üçlüğüyle konuk ekip 21 sayıdan farkı 7’ye indirdi.

Birkan savaş verdi

Ama Birkan bu gidişe ‘dur’ diyen isim oldu. Takımın en savaşçı oyuncusu olan Birkan, sahanın en kısalarından olmasına rağmen üst üste aldığı iki hücum ribaundu sonrası
bulduğu 4 sayıyla, farkın tekrar çift hanelere çıkmasını sağladı. Tam 8 ribaunt alan Birkan, galibiyete fazlasıyla katkı yaparken, Wanamaker’ın kötü gününde olması, Clayburn ve Ziziç’in kısır geçen maçta çift hanelere çıkması, Darüşşafaka’nın galibiyetine fazlasıyla yardımcı oldu.

YORUM YAZ