MENÜ

Bu gurur Fener'in

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon genelinde Fenerbahçe oyun kurucuları inişli çıkışlı bir grafik çizmişti. Ama iki Zalgiris maçını da çok iyi oynamışlardı. Rakibin oyun kurucusu Pangos, takımın yıldızı ama fizik zaafı var. Wanamaker ve Sloukas gibi fizikli guardlar için bu avantaj oluşturuyordu. Nitekim, dün Wanamaker ve Sloukas’a Ali Muhammed de eklenince Kanarya bu üç oyun kurucudan tam 42 sayı buldu. Zaferin kilit noktası da bu oldu.

Kendinden emindiler...

Final-Four’da tecrübe önemli. Fenerbahçe maçın genelinde istikrarlı olarak iyi oynamadı belki ama hep sakin kaldı. Kendinden emin bir görüntü çizdi. Zalgiris coachu Jasikevicius savunmayı çok iyi hazırlamış belki ama ilk kez sFinal-Four’da yer alan oyuncuları baskıyı kaldıramadı. Top kayıpları da bunu belli ediyor zaten. İlk yarıda Fenerbahçe rakibi tam 12 top kaybına zorlamasına rağmen devre sadece 6 sayıyla bitmişti.

Uzunlar etkili değildi

Bu biraz canımı sıktı, Zalgiris ikinci yarıda geri geldi ama Obradoviç’in her hamleye verecek cevabı vardı. Dün de sezon boyu çoğu maçta dakika bile vermediği Ali Muhammed kozunu oynadı Obra. Uzunlar çok etkili değildi. Zalgiris tam 15 fazla ribaunt aldı. (37’ye 22). Takım olarak da 27 kez çizgiye gittiler. Biz ise 11. Bu sorunlara rağmen çizginin gerisinden bulunan 5 fazla üçlük ve çalınan 13 top, üst üste 3. kez final oynamanın gururunu yaşattı bizlere.

Gecenin sorusu

Bu oyun şampiyonluğa yeter mi? Her maçın hikayesi farklı olur. Obradoviç, Zalgiris’e harika çalışmış. Hiçbir oyuncusu devreye giremedi Litvanya ekibinin. Finalde de buna yakın bir senaryo okuruz. Şampiyon olmak çok güzeldi. Üst üste 2. kez şampiyon olmak çok daha güzel olabilir.

Maçın starı

Datome oyunun genelini harika oynadı, işler kötü gittiğinde takımın kontrolü ondaydı ama Ali Muhammed’in kenardan gelip sadece 11 dakikada 18 sayı atması, Jasikevicius’un da hesaplarını alt üst ederken, Zalgiris’in canını fazlasıyla yaktı.

Maçın olayı

Fenerbahçe 1. dakikada öne geçip, bir daha da bu üstünlüğü rakibe vermedi. 40 dakika boyunca skor üstünlüğünü elinde bulunduran Sarı- Lacivertliler, sonuna kadar hak ettiği bir yarı final maçını daha kazandı.

Kısa mesaj

Stark Arena tribünlerinde 10 bine yakın Fenerbahçe taraftarı vardı. Madrid, Berlin ve İstanbul’dan sonra Belgrad’da da tribünler sapsarıydrı. Onlar mesajı tüm biletleri alarak sezon başında vermişti zaten. Fenerbahçeli oyuncular da, dünkü müthiş savunmasıyla final öncesi rakibe fazlasıyla gözdağı verdi.

YORUM YAZ