MENÜ

Bu Fener'i sevdim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tau Ceramica; Son 4 yıl arka arkaya Final-Four oynama başarısı gösteren tek takım. NBA’den sonra Dünya’nın en önemli liginin son şampiyonu, şu anda da 4 maçta 4 galibiyetle tek namağlup takım olarak lideri. Avrupa’da en çok kombine bilet satan takım. En önemlisi kendi sahasında Avrupa’nın kralı. Buesa Arena’da en son 2004 Aralığı’nda Oğuz Savaş’ın da kadroda olduğu maçta Ülker’e yenildi. 4 senede sadece geçen Kasım ayında Euroleague şampiyonu CSKA Moskova’ya boyun eğdiler. 30 küsür maçta tek yenilgileri, müthiş de bir gelenekleri var.
Fenerbahçe Ülker; İlk beş oyuncularından Ömer Onan, Gordan Giricek ve Ömer Aşık sakat. Semih Erden de sakat. Üstüne üstlük Ömer ve Giricek’i yedekleyecek Serhat da yok. Rakipte ise sadece Tiago Splitter eksik. Böylesine zor bir deplasmana tam kadro gitsen ne çare, ama Fenerbahçe’nin kolu kanadı kırık.
Sadece Ömer Onan olsa, Igor Rakoçeviç bu kadar rahat cirit, ilk yarıda da 20 sayı atamayacak.
Sadece Ömer Aşık olsa, Will McDonald ikinci yarıda 6/6 (genelde 7/7 ile 18 sayı) isabet oranı ile 16 sayı üretemeyecek.
Sadece Semih Erden olsa, 4. çeyrekte uygulanan mükemmel alan savunması sonrası rakibe kritik 6 hücum ribaundu verilmeyecek, o gösterilen çaba heba olmayacak. Sadece Gordan Giricek olsa, 5/7 isabet oranı ile 15 sayı atıp, 8 ribaunt alan Mickael’in etkinliği azalacak, 18 tane de üçlük kaçmayacak.
Euroleague’de nasıl bir performans sergileyeceği merakla beklenen ama hiç sırıtmayan Green’in 7 asistine, 3/4’le üçlük, 1/1’le ikilik atan Rasim’in ekstra performansına, Mirsad’ın 10 sayısı ve 9 ribauntuna, Emir Preldziç’in büyük oyuncu edasındaki gösterişli basketboluna, hepsinden önemlisi ne yaptığını bilen, topu paylaşan, gerçek bir takım görüntüsü veren Fenerbahçe’nin sahadaki o duruşuna yazık olmayacaktı, basketbol ilahları oyunun her anında evsahibinin yanında olmasa, bizimkiler son dakikalarda acemice top kayıpları yapmasaydı.
Sağlık olsun...
Fenerbahçe tam kadroyken de böyle oynasın, gerisi gelir, grubu lider bile bitirebilir.

YORUM YAZ