MENÜ

Belli ki barışmayacaklar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lig maçında sonra Obradoviç’in oyuncularına faul yaptırmasını doğru bulmamış, Ataman’ın kızmakta haklı olduğunu, ama tepkisini el sıkmama olarak değil de, başka türlü gösterebileceğini yazmıştım. Hayatımda 100 sayıya ulaşmak için taktik faul yapan bir takımı ilk kez görmüştüm çünkü. Kimisi Obradoviç’in yaptığını saygısızlık olarak algıladı, kimisi ‘taraftarın isteğine cevap verdi. Ne var bunda’ dedi.

Ondan sonra Ataman’ın açıklamaları ile gerginlik had safhaya tırmandı. Ataman yıllar önce kendisinin Göktürk’ü dövdüğü pozisyonla, Obradoviç’in Melih’e yaptığı fiziki müdaheleyi kıyaslamaya kalktı.

‘Ben ceza aldım, o da alsın’ mantığı da çok doğru değil aslında.

Melih açıklaması yanlıştı

O olay soyunma odasında, takımın mahreminde olmuştu. Göktürk ve babası şikayetçi olmasa kimsenin haberi bile olmayacaktı belki. Oyuncu ve ailesi federasyona kadar gidip dilekçe verdi. Hadise büyüdü de büyüdü.

Diğerinde ise Melih’in ‘gık’ı bile çıkmadı. Belki kendisi de rahatsız olmuştu ama bunu dile getirmedi. ‘Baba-oğul ilişkisine dayalı bir durum’ denildi, iş Göktürk olayı kadar büyümedi.

Bence en önemli yanlış, ‘Menacerleri Melih’i bana önerdi’ açıklaması oldu. Herkes biliyor ki, sezon içinde menacerler, kulüplere bir çok isim öneriyor, bunlar kişilerin özelinde kalıyordu. Ataman’ın, bunu bilerek duyurması doğru olmadı. Nitekim oyuncu ve menacerlik şirketi olayı yalanladı, Ataman konuştuğu ile kaldı.

Sorun eskiye dayanıyor

Dünkü basın toplantısında ikili talep olmasına rağmen el sıkışmadı. Birbirlerini iğneliyici açıklamalar yaptılar. Belli ki barışmayacaklar. Zaten aralarındaki sorun eskiye dayanıyor. Daha önce saha ortasında tartışıp ardından birbirlerini ‘provakatör’ diye suçlamışlardı. Obradoviç’in dünkü, ‘Bana saygı duymayana, ben de saygı duymam’ açıklaması da, olayın eskiye dayandığını gösteriyor.

YORUM YAZ