MENÜ

Aslan yürekli!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Abdi İpekçi parkelerinin çok az şahit olduğu maçlardan birini izledik dün. İki takım da geri adım atmadı, kıran kırana, uzun süre anlatılacak bir maç oynandı. Hangi oyuncudan bahsetsek, kime methiyeler düzsek satırlar yetmeyecek... Galatasaray taraftarının maç boyunca küfür ettiği Sırbistan’ın vatandaşı olan Erceg’in orta sahadan attığı basketle takımını ipten alması, 32 sayıyla sahanın en skoreri olması odukça ironikti!

Sahanın en yaşlı ikinci oyuncusu olan Arroyo, 50 dakika sahada kalırken, 50. dakikada attığı basketle ikili averaj üstünlüğünü bile Galatasaray’a getirdi ama son saniyede yenilen basket, tatlının üstündeki kaymağın eksik olmasına neden oldu dün gece. 50 dakika oynayıp, 40 dakikadan sonra 3 üçlük atmak, üçünü de neredeyse yere düşmek üzereyken atmak her babayiğidin harcı değil. Herkes de Arroyo olamıyor zaten. Kenardan gelen Ender, inanılmaz işler yaptı. Orta sahadan basket atmak yetenek kadar fazlasıyla şans gerektirir. Ama orada Ender’in tecrübesi ve zekası Erceg’e o basketi attırdı. Kendisine faul yapılacağını bilen Ender, Williams hamle yapmak üzereyken orta sahadan turnike adımıyla şuta kalktı. Bu risk işe yaradı. Williams faulden vazgeçti, Ender hatalı yürüme yapmak üzereyken topu Erceg’e verdi, gerisi de geldi. Sahanın en yaşlısı Kerem Gönlüm 32 dakika oynadı, uzatmalarda çok kritik iki hücum ribaundu alıp galibiyette pay sahibi oldu. 43 dakika oynayan Sinan, nefes bile alamıyordu ama son ana kadar savunmada canını dişine taktı. ‘Formanın hakkını vermek’ demek bu olsa gerek....

İlk yarıyı ve maçı kontrol eden Cim Bom, 2. yarının ilk 4 dakikasında kaçırdığı her basket sonrası geri koşmayıp 14-0’lık bir seri yedi. Herşey güzel giderken bu 4 dakikalık kabus sonrası pirincin taşını ayıklamak için tam 26 dakika uğraşmak zorunda kaldılar. Hep diyoruz, ‘Euroleague’de maç kazanacaksan 40 dakika aynı konsantrasyonu sağlamak gerekli’ diye, ama olmuyor işte.

Saha bu isimler kan-ter içinde kalırken Aradori, Vouguikas ve Jawai kenardan maçı seyretti. Hadi bir tane transfer hatası yaparsın anlarım, ama 4 tane birden de yanlış transfer yapılır mı?

Ergin Ataman bu yıl daha sezon başında sınıfta kaldı. Hem Nolan’da, hem Aradori’de, hem Jawai’de hem de Vouguikas tercihleri çok yanlıştı. İlk uzatmanın sonunda rakibin potaya gideceğini tahmin edip sahada 3 uzunla kalan ve o topu bloklatmak coach farkıydı. Ataman’ın yaptığı o hamle de galibiyette kilit noklalardan biri oldu.

YORUM YAZ