MENÜ

Anadolu Efes'in dediği oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu yıl iki takım 3 kez karşı karşıya gelmiş, 3 maçı da Fenerbahçe kazanmıştı. Anadolu Efes’in üst üste 4. kez kaybetmemesi için, farklı birşeyler yapması gerekiyordu.

Son maçlarda ‘oyun değiştirici’ rolündeki Doğuş, dün de Efes’in bu sezonki Fenerbahçe’ye karşı talihini değiştiren isimlerin başında geldi. Onun rakip kısalara yaptığı baskı ve verdiği enerji tüm takıma yayıldı. Öyle ki, geldiği günden bu yana savunmasıyla eleştirilen Heurtel bile 2 top çaldı. Savunmada rakibine bir kez bile geçilmedi. O zaman akıllara şu soru geliyor. Madem, Heurtel böyle savunma yapabiliyordu, iki yıldır niye bırakın savunma yapmayı, savunma adına en ufak bir çaba sarf etmiyordu?

Heurtel’in 2, Doğuş’un 4, Efes’in toplamda 13 top çalıp Fenerbahçe’nin bütün hücum ritmini bozduğu maçta, ribauntlar da fazlasıyla belirleyici oldu. Fenerbahçe’nin son dönemde enerjisinde düşüş var. Darüşşafaka’ya kaybettikleri Euroleague maçında da rakibe çok fazla hücum ribaundu vermişlerdi. Dün de Anadolu Efes, tam 16 hücum ribaundu alarak, rakibin sinirlerini de fazlasıyla bozdu. Tam 15 kez fazla hücum etti. Böyle bir maçta potaya rakipten 15 az top atıyorsan, kazanma şansın da çok az olur. Efes, işin mücadele kısmında çok ağır basarken, Heurtel, Cedi ve Honeycutt’la kritik üçlükler bulup hak ettiği galibiyete ulaştı.

Hata yaptılar

Fenerbahçe son iki derbide alışık olmadığımız görüntü çiziyor. Özellikle Vesely veUdoh gibi Euroleague’in en etkili uzunlarına sahip olmalarına rağmen ribauntlarda ezilmeleri oldukça şaşırtıcı. Oyun kurucular da baskı altında çok hata yaptılar. Zaten, oyunda fark yaratan Efes’in kısalarının, Fenerbahçe oyun kurucularına büyük üstünlük sağlamaları oldu.

YORUM YAZ