MENÜ

Takım olmak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin kadrosu bol alternatifli. Her iki kulvarda da geniş geniş oynayabilirler. Ancak defanstan oyun kuruluşunu zenginleştirmek zorundalar. Stoperlerin açılması doğru. Mehmet’in aralarına girip top alması da doğal. Aynı zamanda bekler öne çıkarken kanatlar içeri girmeli. Bu gerçekleşmediğinde De Souza ve bir rakip kalabalığı arasında kalıyor. Diego’nun geri yardıma çalışması da ofansı eksiltiyor. Baskıya da davetiye çıkaran bu belirsizlik Kanarya’nın başını çok ağrıtabilir.

Markovic müthiş hızlı

Diego, Fenerbahçe’nin jokeri. İster forvet arkası oynat, istersen de orta sahayı üçlesin. Rakibe ve oyunun gidişatına göre yerini değiştir. Bir hamle hakkın da cebinde kalsın. Bu özelliğiyle Diego, rotasyonun dışında kalabilir. Ama daha efektif oynaması lazım. Etkin ara paslarını ve duran toplardaki yeteneğini sahaya daha fazla yansıtması gerekiyor. Şut atma özelliği olan Brezilyalı yıldızın yapabileceklerinin sınırı yok. Yeter ki topla daha fazla buluşsun. Markovic topla müthiş hızlı. Rakip, alanı daralttığında ise zorlanıyor. Bu durumda yapacağı tek şey var. Topsuz oyun. Boş koşularla ve defans arkasına atacağı deparlarla istediği kadar boş alan bulabilir. Performansını ikiye katlamak onun için işten bile değil. Topu hep ayağına değilde önüne istesin. Arkadaşları da bu isteğe karşılık verirse Markovic, Fenerbahçe’nin Marko Paşa’sı olur. Takımının her türlü sorununu çözer.

Ba ve Caner iyiydi

Aynı durum Nani için de geçerli. Topsuz oyunu sevmeyen bu tip oyuncuların istikrarlı oynamaları ne yazık ki mümkün değil. Fenerbahçe yıldızlarıyla kazanmaya devam ediyor. Fernandao son dakika golüyle gruptan çıkış kapısını araladı. Ba ve Caner takımın en iyileriydi. Gruptan çıkma başarısı Fenerbahçe’yi takım yapar. Şimdilik yıldızlar topluluğu seyrediyoruz.

YORUM YAZ