MENÜ

Sneijder'in makbuzu

Abone Ol Google News

İlk yarıda net gol pozisyonu yok. Verilmeyen iki penaltı var. Kadlec’in Burak’ı düşüren sağ eli, Chedjou’nun da Emenike’nin pozisyonunu bozan sol ayağı hakemlerin gözünden kaçtı. Cüneyt Çakır, bu iki
pozisyonda olduğu gibi bazen müdahaleleri iyi okuyamıyor. Çünkü futboldan gelme değil. Babadan gelme. Genlerinde olan hakemliğiyle göğsümüzü kabarttı. Ama baskı altında olduğu bu derbide, oyunun skorunu etkileyen hataları var. Alves’e gösterdiği kartta ise yüzde yüz haklıydı.

Haberin Devamı

Tarık zayıf halkaydı

Sahanın en sıkıntılı oyuncusu Galatasaray’da sol bek oynatılan Tarık. Önündeki Sneijder, toplutopsuz her pozisyonda içeri kat ediyor. Tarık, ona pas veremediğinde sol kanadı toplu olarak kullanması lazım. Ama sol ayağı sadece yürümeye yarıyor. Topla buluştuğu birçok pozisyonda kararsız kaldığı için ya pas veremedi ya da faul almak için yere düştü. Performansını bu mevki de göstermesi çok zor.
Emenike’ye üç gün, üç kıta. Afrika’da milli maç, Asya’da idman, Avrupa’da derbi. Futbol söz konusu olunca Emenike hazır kıta. Güçlü fiziği ve yıpratıcı deparlarıyla Galatasaray defansını çok zorladı. Alves inanılmaz sıçrıyor. Meireles’in kornerinde ve atıldığı pozisyonda asansör gibi yükseldi.

Haberin Devamı

Konyaspor’a benzemez

Bizim asansörlerimiz pek sağlıklı değil Alves. Biraz dikkat. Yangın merdivenini kullan. Çok yükselip arkadaşlarını yalnız bırakma. Konyaspor’u eksik yenebilirsiniz ama derbide on kişiyle kazanmak kolay değil. Emre oynayınca Fenerbahçe’nin pas trafiği akıcı. Top üç pasta istediği yere gidiyor. Centilmenlik pasında top aut yerine taça gidince özür dilemesi de güzeldi.

Emre belirleyici oldu

Agresif olmadığında Belözoğlu’nu seyretmek büyük keyif. Sakatlanıp oyundan çıkması hakimiyetin Galatasaray’a geçmesine sebep oldu. İkinci yarıda pozisyon bolluğu var. Hele Umut’un Galatasaray, Kadlec’in de Fenerbahçe adına kaçırdığı iki kafa pozisyonu vardı ki, bu goller sadece bu şekilde kaçar. Topa darbeli vurmak golün garantisi değil. Sadece yönünü değiştirmek yeterli. Sneijder’in ödemelerini
aksatmayın yeter. Derbiymiş, mesafeymiş farketmez. İşini yapar faturayı keser...

YORUM YAZ