MENÜ

Rekabetin hikmeti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın 4-1-4-1 oynaması, Bilic’in Oğuzhan’ı kazanma çabası... Yeni transfer Tolgay’ın yedek olması da cabası. Ama genç yetenek Oğuzhan farkında değil. Tolgay şansını iyi kullanırsa, Atiba’da döner, sen kebap olursun Oğuzhan... Yerler seni... Sosa senden sonra geldi, takıma uyumu ve katkısı seni geçti. Toparlan artık!

Bilic’in ilk hamlesi doğru. Tolgay’ın oyuna girmesi skoru koruma değil orta sahanın hakimiyetini ele alma hamlesi. Veli’nin çalışkanlığı yetmiyor. Partnere ihtiyacı var. Atiba’nın basit oyunu ve hava
hakimiyeti ya da Tolgay’ın top kullanma ve pozisyon almada ki becerisi. Bu oyunculardan birisi bile Veli’nin yalnızlığını giderir. İkisi forvetten eksilme demek. Şimdilik gerek yok.

Bir Uzakdoğu atasözü var. “Şans hazırlıklı kafadan yanadır.” Demba Ba gol için hep hazır olduğu ve doğru yerde bulunduğundan şansı da yardım ediyor. Her yeriyle gol atabiliyor. Diğer goller de harikaydı. Olcay’ın golünün hazırlanışında maharet var. Seyrine doyum yok. Mersin İdmanyurdu’nun golündeki Sinan plasesi çok az golcü de bulunur. Kaleci Tolga çaresiz.

Rekabet Beşiktaş’a yarayacak. Özellikle defans oyuncuları daha dikkatli. Mücadele istekleri artmış ve risk almıyorlar. Şampiyonluğa az gol yiyenin daha yakın olduğunu düşünürsek bu bu garantici oyun Kartal’a avantaj sağlayabilir. Mersin İdmanyurdu’nun kazanmaya oynaması alkış aldı. Ligin en iyi futbol oynayan ekibine karşı kapanmadılar. İhtiyaçları olan 3 puan için mücadele ettiler. Ortada maçı, oyuncu
alabilen kazandı. Transfer yasağı başa bela..

YORUM YAZ