MENÜ

Kazanmayı bilmek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç tempolu başladı. İki takım da agresif. Karşılıklı pozisyonlar var. Galatasaray’ın önde presi Beşiktaş defansını tedirgin ediyor. Çareyi Tolga’ya geri pası atmakta buluyorlar. Pası geciktirip boşa da çıkmadıkları için Tolga hep uzun vuruyor. Daha doğrusu vuramıyor. Kısa düşen toplar Sarı-Kırmızılılar için tekrar atak şansı. Ancak Podolski’nin durağan oyunu ve neticeye hep şut atarak gitmek istemesi Galatasaray’ın ataklarını tekdüze yapıyor. Sabri defans arkası koşuları ve önde pres ile rakibi zorluyor ama çok yalnız.

Önlem almak zor

İkinci yarıda Galatasaray’ın temposu düştü. Beşiktaş pozisyon bulmakta çok rahat. Sosa bu kadar pozisyonu ancak idmanda bulur. Sağdan, soldan, cepheden, çaprazdan pozisyon yağıyor. Sosa kaleyi bulsa gol yapacak. Bu arada Muslera’nın kurtardıkları da mevcut. Özellikle Atiba’nın yakından vuruşunu direk dibinden çıkarması müthiş. Bu gidişata Şenol hoca ‘dur’ dedi. Ve kanatlara yaptığı hamleyle Sosa ve Muslera’ya rağmen maçı kazanmayı başardı. Cenk’in hareketliliği, Gökhan Töre’nin ise adam eksiltmedeki başarısı ile Kartal’ın ofans varyasyonları daha da zenginleşiyor. Beşiktaş forvetlerine önlem almak çok zor. Alternatifteki zenginlik ve son vuruş ustası Gomez ile galibiyet kaçınılmaz.

Cenk'in icraatı!

Cenk sonradan oyuna girip sonucu belirlediği maçlara bir yenisini ekledi. Aldığı süreye karşı yaptığı icraat mükemmel. Derbiler şampiyonu belirler. Beşiktaş bu sezon derbileri de kazanıyor. Sıra şampiyonlukta..

YORUM YAZ