MENÜ

Kazanacak çok şey var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ta topun olduğu her yerde olmaya çalışan bir oyuncu var. Adı Talisca. Gerekirse kanatlarda, ihtiyaç halinde defansa yardımda ve çoğunlukla da tüm Beşiktaş ataklarında. Brezilyalılar’ın doğal yeteneğinin Avrupa’da disipline edilmiş bir versiyonunu izliyoruz.

Onunla Beşiktaş bir kişi fazla oynuyor. Futbol zekası üst seviyede. Aklından geçen her şeyi yapabilecek tekniğe sahip. Duran toplardaki başarısına da şahidiz. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi takım oyuncusu olma özellikleri de var. Beşiktaş’ta sezonun en iyi transferi olacağına şüphe yok. Emeği geçen herkese bravo. Oğuzhan’ın ve Gökhan İnler’in sakatlığı maç öncesi Beşiktaş’taki en büyük dezavantajdı. İkisinin de Atiba’yla müthiş bir uyumu var. Görev paylaşımını iyi yapıyorlar. Tolgay-Atiba ikilisinin performansı ne yazık ki diğer ikililerin altında kaldı. Tolgay defansif olarak aksıyor.

Gereksiz pas hataları da Kartal’ı zora soktu. Yan toplar başımızın belası. Ne alan savunmasını, ne de adam markajını yapabiliyoruz. Beraberlik golü aynı filmin tekrarı gibi. O kadar kalabalığın içinde yine rakip boş kalmış, top yine ağlarımızda. Sebebi, tek derdimizin ofansif gelişme olması. Aklımız, fikrimiz atak. Futbolun defansif gerekliliklerine saygı duymadıkça uluslararası arena hep zor olacak. Finalleri hep başkası oynayacak. Adriano’dan beklentimizi azalttık. Büyük takımdan gelmiş olması harika işler yapmasını gerektirmiyor. Geldiği yeri unutup Beşiktaş’a katkı sağlamayı amaç edinmeli. Performansıyla ne sol bekleri ne de kanat oyuncularını zorlayabilir. Verilen şansları iyi kullanamadı.

Benfica deplasmanından aldığımız puanın avantajını içeride berabere kalarak yitirdik. Yine de kaybedilmiş hiç bir şey yok. Kazanacak çok şey var. Gördüğümüz rakiplere göre Kartal bu gruptan çıkar.

YORUM YAZ