MENÜ

Kalbi temiz Demba Ba

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oyunun başında Gökhan Töre’nin yakaladığı iki pozisyon var. Altı pasın köşesinde soluna düşen topu tribünlere, sağına düşen topu da düzeltmek zorunda olduğu için çöpe yolluyor! Ona kızamıyoruz, zira plase vuruşun varlığından haberi yok.

Gökhan Töre’nin öncelikli işi adam eksiltmek. Ağzına silah dayayıp milli takımdan iki oyuncu, gece dışarıya çıktığında ‘maganda’ kurşunu, geri geldiğinde ise forveti eksiltiyor. Bire bir yakaladığında da eksiltemeyeceği rakip yok.

Onu da ‘vazgeçilmez’ yapan bu yeteneği. Ligde kırmızı kart gören Olcay Şahan bu maçta da yok. Statü farklı, cezalı değilsin Olcay. Ama ayağın topa değmedi. Demba Ba’nın ayak içi tertemiz, günde beş vakit abdest alıyor!

Kalbi de tertemiz ki, yaradan gönlüne göre pozisyon veriyor. Atiba Hutchinson pozisyon almakta üstat. Top rakipteyken de, takım arkadaşlarındayken de durduğu yer, mükemmel. Meşin yuvarlağın ondan izinsiz geçmesi olanak dışı. Veli Kavlak’ın çalışkanlığı bir diğer artı. Yalnız, Veli’nin vücut diline dikkat etmesi gerekli, yanlış anlaşılabilir! Her hakem, onun kötü niyetli olmadığını kestiremez.

Bilic takıma dokunmamalı

Bu maç kaleci Cenk için iyi bir fırsattı. Tolga’nın yokluğunu hissettirmemeli. Kontrpiyede kalıp yediği golde hatası yoktu. Son dakikada kurtardığı pozisyonda da galibiyeti perçinledi. Üç kulvarda mücadele eden Beşiktaş’ın her kalecisine ihtiyacı var.

Slaven Bilic, işler iyi giderken takıma dokunmamalı. Olcay Şahan’ı çıkarıyorsan yerine girecek adam kanat oyuncusu olmalı, santrfor Mustafa Pektemek değil. Partizan takımı için yazacak fazla bir şey yok. Sırplar sadece ülkelerini değil kendilerini de bölmüşler!

YORUM YAZ