MENÜ

İyi ve kötü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki takım oyuncuları da baskı altında. Fenerbahçe 16 yıllık bir geleneği sürdürmek için kazanmak zorunda. Galatasaray ise “yeter artık” demek istiyor. Öyle hırslılar ki ikili mücadeleler, üçlü, hatta dörtlü mücadeleye dönüştü. Bir top kazanmak için kıyasıya mücadele var.

Kontraya yakalanmaz

Kanarya’nın oyun başındaki baskılı oyununun öncelikli sebebi, seyirci desteği. Nani’nin driplingleri, Markoviç’in deparları ve Diego’nun şutları bu destek ile daha da güçlü. Caner dur durak bilmiyor. Temkinli Galatasaray topa daha fazla sahip olarak oyunu kontrol etmek niyetinde. Pas oyununu, kontra atağa tercih ettiler. Fenerbahçe defansının kademeli oyun anlayışıyla kontraya yakalanması zaten mümkün değil. Takım içi rekabet Bu defans dörtlüsünü ideal gösteriyor. Forma savaşı ve rotasyon hiç bitmeyecekmiş gibi..

Duran top modası

Galatasaray’ın skoru eşitleme çabası, ikinci yarıyı Fenerbahçe sahasında oynattı. Hamza hocanın ofansif hamleleriyle forvette çoğalan Galatasaray karşısında Fenerbahçe’nin hızlı kontralarını seyrettik. Oyun ilk yarıdan daha da keyifli. Galatasaray’ın beraberlik golü ligimizin yeni modasından geldi. Duran toplar. Bu duran top gollerinin hem iyi hem kötü nedeni var. İyi neden; ligimizde iyi duran top kullanan oyuncu sayısının çoğalması. Kötü neden ise yan toplardaki defansif zaaflar. İyi ve kötünün aynı sonuca hizmet etmesi garip. Futbol böyle bir oyun. Neticeye giden her yol mübah.

YORUM YAZ