MENÜ

İşte kartal bu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Siyah-Beyazlılar, ilk devrede zorlandı, ikinci yarı bambaşkaydı. Kara Kartal, istekli ve arzulu oyunuyla Liverpool’u ceza sahasına hapsetti. Lige ‘ekmek’, Avrupa’ya ‘tatlı’ diyen Bilic’ten yola çıkarak, artık soframızdan tatlı eksik olmayacak

İlk yarıda Mario Balotelli’nin erken gördüğü sarı kartın kızarabilme ihtimali tur için en büyük umudumuz. Olcay’ın attığı şut dışında rakip kaleyi yoklayamadık. Oyuna başlangıç dengeli değil ürkek. Oyuncularımızın stresi bariz belli. Atiba’nın bile top ayağındayken tökezleyip rakibe pozisyon vermesi garip. Atak varyasyonlarında Demba Ba’ya atılan topların hepsi rakip defansın kademesinde eriyor. Gökhan’ın adam eksiltip öne katetmesini göremedik. Olcay’ın, kendine yarattığı şut pozisyonu dışında ürettiği pozisyon yok. Üstelik rakip alanda iken bu iki kanat oyuncusunun içeri girmemesi beklerin bindirme yapmasını engelliyor. Sosa’nın katkısı az. İlk yarıda Kartal’ın en iyi ismi kaleci Cenk.

Öyle bir gol attı ki

İkinci yarıda Kartal bambaşka. İstekli, arzulu oyunuyla rakibini kendi ceza sahasının önüne hapsetti. Kanat değiştiren Olcay’ın içeri girip Serdar’ın önünü açması Beşiktaş’ın çok adamla hücum etmesini ve bol şut atmasını sağladı. Şimdi sahneye çıkar derken Sosa oyundan çıkıyor. Lige ‘ekmek’, Avrupa’ya ‘tatlı’ diyen Bilic, Sosa’ya ihtiyaç görmedi. Tolgay’dan şerbet yapacak. İlk şutuyla ağzımızı tatlandıran Tolgay öyle bir gol attı ki. ‘Kaymaklı ekmek kadayıfı’. Tatlının üstüne gol yenmez tabi ki. Uzatmada da Demba Ba’nın direkten dönen topu da tam bir Türk kahvesi olacaktı. İçemedik.

Kazanım savunmada

Balotelli’nin oyundan alınmasına üzüldük. Atılma ihtimalini düşünen Brendan Rodgers’ın uzatmayı eksik oynamak istememesi doğal. Stoper Skrtel konsantresini bir an kaybetse maç uzatmaya da gitmeyecekti. Tek başına direndi. Bu maçın en büyük kazanımı defansta oldu. Serdar artık sağ bekin vazgeçilmezi. Necip’in içindeki stoperi gördük. Kötü oynasa bile takımını hiç bir zaman yalnız bırakmayacağını biliyoruz. Opare sol beklerin hepsinden iyi. Artık soframızdan tatlı eksik olmayacak.

YORUM YAZ