MENÜ

Her şey rüzgar gibi gelişiyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tempo artırmakta becerili Beşiktaş için pozisyona girmek kolay. Defans arkasına atılan herhangi bir koşu, bir ara pası ya da kafayla indirilen bir top Beşiktaşlı oyuncuların kaleciyle karşı karşıya kalmaları için yeterli. Çünkü rakibin müdahale için zamanı yok. Rüzgar gibi gelişiyor her şey. Son vuruş becerisi de gerçekleşirse mutlu son kaçınılmaz oluyor. Yannda Necip varken defansif yükü azalan Atiba, bu maçta rahat. Dinlenme koşusu yapar gibi. Quaresma’nın istekli oyunu Skenderbeu defansı için büyük tehlike. Oyunun başında kaçırdığı golü unutturma çabasıyla sahada basmadık yer bırakmadı. Çok şey yapma arzusu bazen top kaybına sebeb oluyor. Basit oyun onu da rahatlatacak, Beşiktaşı da.. Ama süslemeyi de beceriyor. Kazandıkça sorun yok..

Sosa oynarken hoca olmuş. Pozisyon ne gerektiriyorsa onu yapıyor. Şenol hocanın stoperlerde rotasyona gitmemesi düşündürücü. İstikrar arayışı mı yoksa diğer stoperlere güvensizlik mi söz konusu. 19 yaşındaki Olayinka bile Rhodolfo-Ersan ikilisini zorlayabiliyor. Sezon uzun, kulvar bol.. Forvette yaratılan alternatif bolluğu defansta da gerçekleştirilmeli. Önde yapılan preste başarı var.

Hak ederek kazandı

Cenk Tosun’un presi başlatması büyük avantaj. Laf olsun diye değil, topu almak için hamle yapıyor. Yeter ki yardım zamanında gelsin. İlk maçta gol kaçırma rekoru var. Ama gocunacak bir şey yok. Kazanmak çok önemliydi. Ve Beşiktaş hakederek kazandı.

YORUM YAZ