MENÜ

Fırsat tepmek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Benfica, topun olduğu yerde kalabalık. Dolayısıyla Galatasaraylı oyuncuların geciken pasları top kaybına sebep oldu. Olcan, Hakan ve Emre’nin yaptığı pas hatalarının rakip tarafından değerlendirilememesi büyük şans. Top ayaktan erken çıksa hiç sorun olmayacak. Denayer varken Sabri’nin de sahada olmasının sebebi Benfica’nın etkili kanat varyasyonlarını engellemekti. Zira Guedes süratiyle, Gaitan da top kullanma becerisiyle ciddi tehlike yaratıyorlar. Rakibin etkili olduğu kanada göre Sabri yer değiştirdi. Amaç özellikle Olcan’ın defansif zaafını gidermek! İyi de Sabri’nin defansif eksikliğini kim giderecek! Kanatlardan beklere devşirilen oyuncular uluslararası maçlarda büyük risk oluşturuyor. Tabi ki ofansif katkıları da göz ardı edilemez. Teknik adamlarımız bu riskle yaşamak zorundalar. Kazandıkları sürece görevleri devam ediyor.

Basit hatalar kaybettirdi

Rakibin yan toplardaki en etkili oyuncularından biri de Luisao. Jardel ile birlikte bütün yan toplarda öne çıkıp etkili olmaya çalıştılar. Benfica’nın ikinci golünde, Luisao nasıl bu kadar boş kalabilir! 34 yaşında bir adam Galatasaray ceza sahasında topu düzeltip doksana vuruyor. En iyi kontrol edilmesi gereken oyuncunun böylesine boş bırakılmasının bedeli ağır oldu. Beraberlik golü ile morallenen Galatasaray’dan beklentimiz daha iyi bir oyundu. Anlaşılmaz bir tedirginlikten kaynaklanan basit hatalar oyunun hakimiyetini tamamen kaybettirdi. Üstelik rakip eksilmiş. Büyük fırsat kaçtı.

Vur gol olsun Yasin!

Mağlup durumdayken golcü çıkarmak teknik adamın son tercihidir. Buna rağmen oyundan alınıyorsa, Burak’ın özeleştiri yapması şart. Gördüğü kartın gereksizliği de gün gibi ortada. Bu sezon Burak’ı anlamak çok zor. Hocasıyla bir dertleşmesinde büyük fayda var. Kalecilerin devleştiği maçta gülen Cesar oldu. Çünkü Galatasaraylı iki oyuncu aynı golü kaçırdılar. Maçın sonlarında, Olcan’ın mükemmel ortasında Umut golü yapamıyor. Peki, kaleci Sezar yerde iken Yasin o topu niye tekte gol yapmaz. Topun nesini kontrol ediyorsun Yasin. Vur gol olsun. Yeşersin umutlar. Yazık oldu, çok yazık..

YORUM YAZ