MENÜ

Dzeko uçurur, Fernandao ilaç olur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Model belli. Golcü özelliği olan, pivota yakın, sahaya hakim, takım oyuncusu... Forvette bireysel yeteneğe hapsolan Fenerbahçe’nin başka bir seçeneği yok. Emenike, Sow, Kuyt gibi bire birde etkili, adam eksiltebilen, deparı kuvvetli oyuncu elde çok. Dolayısıyla farklı tarz oyunculara yönelmek zorunluluk.

Türkiye’nin en iyi iki beki Fenerbahçe’de. Sağdan soldan yapılan orta sayısında sıkıntı yok. Emre gibi, Diego gibi santrforu besleyebilecek oyuncular da mevcut. Duvar olabilen bir santrfor Diego’nun da performansını artıracak, şut şanslarını çoğaltacaktır. Duran toplarda Alves, Egemen ya da Bekir ile sağlanan üstünlük de ikiye katlanır.

Fenerbahçe’nin forvet tercihindeki en büyük etken sıralamadaki yeri olmalı. Eğer şampiyon olup Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılırlarsa harcama yapmaktan kaçınmamak lazım. Artık 3 büyüklerimiz taraftarıyla ya da taktıkları yıldızla yetinmemeli.

Devler Ligi için dev oyuncu lazım

Avrupa’da başarı olmazsa, seyirciniz azalmaya devam edecek. Marka değerimiz düşecek. Bugünlerimizi de özleyeceğiz. Sadece derbilerin heyecanı yetmiyor. Devler Ligi’nde oynayacaksan dev oyuncun olacak. Galatasaray, Hagi’yle Avrupa’da kupa kaldırdı. Fenerbahçe, Roberto Carlos ve Alex’le Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final gördü. Beşiktaş Demba Ba ile daha ilk senesinde Avrupa Ligi’nde çeyrek finalin kapısından döndü. Bu açıdan bakarsak, Fenerbahçe’nin 1 numaralı tercihi tabi ki Edin Dzeko olmalı. Bunun aksini herhalde kimse düşünmüyordur. Ancak olayın mali boyutlarına bakacak olarsak, Fernandao da önemli bir seçenek. Fiziği güçlü, uzun boyuna rağmen top tekniği yüksek ve belki de en önemlisi ligimizi yakından tanıyor. Fernandao, Fenerbahçe’nin ligde başarı sağlamasına yetecek bir futbolcu.

Hedefe göre transfer

Eğer hedef ligse, Fernandao kesinlikle sorunlara ilaç olur. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde başarı hedefleniyorsa, şu da bir gerçek ki Atletico Madrid’in, Leverkusen’in, Monaco’nun savunma oyuncusunun Dzeko’dan duyacağı korkuyla Fernandao’nunki bir olmayacaktır.

YORUM YAZ