MENÜ

Derbi nostaljisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Akhisar maçında galip gelmesine rağmen Beşiktaş’ın defansif sıkıntıları göz çıkarıyordu. Özellikle Gökhan’ın hazır olmadığının altını da çizmiştik. ‘Aman dikkat derbi hata affetmez’ demiştik. Bruma müthiş formda. Onun karşısında defansif gücü daha iyi olan ‘Beck’ yerine Gökhan’la başlamak intihardan farksız. İlk yarıda Beşiktaş sağ kanadını felç eden Bruma ve malum sonuç. Beşiktaş iki farkla geride. Zayıf takımlara karşı ilk 11 hataları, yapılan oyuncu değişiklikleriyle giderilebilir. Ancak derbiler, zor dostum zor...

Oğuzhan olmuyor

Oğuzhan forvet arkasında daha önce de denendi. Olmuyor. Önünde pas alternatifi az olunca, toplar yerini bulmuyor. Gökhan İnler ile Atiba henüz uyum sürecinde. Tecrübeleri ve futbol bilgileri sayesinde çoğu zaman iyi gözüküyorlar. Ancak aynı işe soyunmaları problem yaratıyor. Biri oyun kuracak, diğeri rakibin oyunun bozacak. Olcay’ın hırslı olması normal. Kontrol edememesi ise anormal. Top kayıplarının sebebi bu gerginlik. Takım içi rekabetten zarar görmemesi için sükunetini koruması şart.

Kazanabilirlerdi

Kiralıktan formda dönen Bruma, son dakikada Eren Derdiyok transferi ve topsuz oyunuyla takımını en çok rahatlatan Yasin. Bir anda en etkili bir forvet hattı oldular. Birliktelikleri az, doğru yaptıkları işler fazla. Galatasaray topu daha fazla tutarak bu üçlüyü daha efektif hale getirebilir. Skoru korumak değil, arttırma fikri maç kazandırır. Oyuna geç başlamakla, rakibi tahrik etmekle derbi kazanmak zor. Oysa Galatasaray bu maçı kazanmasına yetecek kadar pozisyon yakalamıştı. Müthiş bir derbi izledik. Pes etmeyen Kartal tüm olumsuzluklara rağmen boyun eğmedi. Bu beraberlik galibiyet kadar değerli. Beşiktaş’ta forvet arkası oynayacak tek oyuncu var. Adı Talisca. Bu maçın kaybedeni yok. Türk futbolu kazandı.

YORUM YAZ