MENÜ

Altın puan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kaşifi bol Portekizliler’in Sporting Lizbon’unun 15 maçtır Avrupa kupalarında deplasman galibiyeti yok. Kazanmaya değil, keşfe çıkıyorlar. Hal böyle iken Beşiktaş’tan beklentimiz üç puan. Jorge Jesus’un rotasyonlu kadrosu maç öncesi analizlerinin hepsini çöpe attı. Maç beklediğimizden çok daha zorlu. İlk net pozisyonlar hep rakibin. Teofilo Gutierez her defans arkası koşusunda, kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya. Trabzonspor’dan yollanmasına sebep olan gol kaçırma hastalığı devam etmese, fark olacak. Beşiktaş’ın defansı yine formda!..

Top bile alamadı

İlk yarıda topu iyi kullanan Beşiktaşlı mevcut değil. Defans, oyunu kurmakta başarısız. Baskı görünce, Rhodolfo, Ersan ve İsmail topu öne katedemiyor. Topla rakip alana geçmek mümkün değil. Quaresma ve Gökhan önde top alamadıkları için geri gelince, ileride çoğalmak ne mümkün! Gomez, pozisyona girmeyi bırak, top bile alamadı. Top rakipteyken de durum felaket. Rakip kaybetmezse topu çalamıyoruz. Boş alan ve zaman vermekte ikramımız sonsuz. Canları istediği gibi pas yapıp pozisyona giriyorlar. Oğuzhan’ın hamlesi topun Beşiktaş’ta kalması için. Defansı rahatlatan bu hamle ofansa da katkı sağladı. Çok adamlı hucumlarla da beraberliği sağladık.

Faulleri pas geçti

Maçın hakemi, rakibin hücumda yaptığı taktik faulleri pas geçti. Kart gösterse Lizbon’un önde baskısı, etkisini kaybedecek. Ama kartlar gecikince oyunun geneli Beşiktaş’ın sahasında. İkinci yarıyı da rüzgaraltı oynayan Kartal’ın gol çabaları kontrataklarla sınırlı. Gomez, stop etmek yerine tekte vursa, gruptan çıkma adına büyük avantaj sağlayacaktık. Bu oyuna bir puana da şükür. Rakibe kaybetmemek çok önemli. Yola devam...

YORUM YAZ