MENÜ

Pedalı yukarıya çevirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Vestel olarak Türkiye’de bisiklet sporunun yaygınlaşmasını önemsediklerini söyleyen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Bisiklet kullanımının artması, ülkemize ekonomik, sosyal, çevresel alanlarda ve sağlıkta önemli kazanımlar sağlayacak” dedi. “Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun gelenekselleşmiş uluslararası bir spor müsabakası olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Birçok ülkeden sporcunun katıldığı ve dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu olan bu yarış, ülkemizin tanıtımı için de çok önemli bir fırsat. TUR ile üretim üssümüz Vestel City de, uluslararası bir spor müsabakasına ikinci kez ev sahipliği yapıyoruz” diye konuştu.

İlk adım..

2015 yılında başlattıkları bu sponsorluğun, Vestel ailesi olarak bisiklet sporuna verdikleri desteğin ilk adımı olduğunu belirten Erdoğan, şu bilgileri verdi: “Ülkemizde yükselen bir bisiklet trendi var. Türkiye’de bisiklet mecraları, yazarları, editörleri ve yorumcuları gittikçe artıyor. Tour de France ve Giro gibi Eurosport kanalının bisiklet yayınları ve seyirci etkileşimi yoğunlaştı. Bisiklet parkurlarının, festivallerinin, amatör bisiklet organizasyonlarının sayısının çoğaldığını gözlemliyoruz. Öte yandan son zamanlar artan bir sağlıklı yaşam bilinci mevcut. Belediyeler daha fazla bisiklet parkuru yapmaya başladı. Vestel olarak Türkiye’de bisiklet sporunun bir yaşam biçimi haline gelmesini önemsiyoruz.”

Dinamik marka

Vestel’in teknolojik bir şirket olmanın yanı sıra modern, doğaya değer veren, genç ve dinamik bir marka olduğunu ifade eden Erdoğan, “Vestel’in ana hedeflerinden biri insanlara daha kaliteli bir yaşam sunmak, hayatı kolaylaştırmak, onların yaşam standartlarını yükseltmek” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Hem sahip olduğumuz enerji kaynaklarını daha bilinçli kullanmak, hem de sağlıklı ve kaliteli bir yaşama ön ayak olmak için şehir hayatında bisiklet kullanımını destekliyor ve bu alanı sahiplenmeyi hedefliyoruz.”

Desteğe devam

Türkiye’nin ilk tüm şehri baştan başa dolaşacak olan bisiklet yolunu Manisa halkına sunmanın gururu içinde olduklarını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: “Manisa Büyükşehir Belediyesi ile iş birliğiyle yaptığımız bu yol dünya standartlarında bir yol. İnanıyoruz ki; bu yolun kullanımı ile Manisa’nın trafik yoğunluğu ve çevre kirliliğinde de azalacak. Gençleri spora ve bisiklet kullanımına teşvik ederken ülkemizde bu sporun gelişmesine destek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Spora ve sağlıklı yaşama her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”

Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Vestel Bisiklet Yolu 41 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu. 11 kilometrelik bölümünün açılışı yapılan bisiklet yolu tamamlandığında Manisa’yı doğudan batıya dolaşmış olacak. Manisa’nın İstanbul girişinden başlayıp, İzmir çıkışına kadar devam edecek bisiklet yolunun rotasında OSB, Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi önemli ulaşım noktaları da yer alıyor. Bisiklet yolunun altyapı yatırımını Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenirken Vestel, bisiklet yolunu hem Avrupa Birliği hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın standartlarına göre kaplayacak. Vestel City’de üretilen LED’ler ile aydınlatılan bisiklet yolu bu sayede 24 saat kullanılabilecek. Ayrıca Vestel, yola belli aralıklarla bilgilendirme ekranları da koyacak. Ekranlarda hem bisikletle ilgili hem de sağlıklı yaşam üzerine bilgiler yer alırken, Manisa halkı şehirleri ile ilgili tüm bilgileri bu ekranlardan öğrenecek.

Sporcular Vestel City’den Geçti

Vestel sponsorluğunda düzenlenen 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na katılan bisikletçiler bir kez daha Vestel’in 1 milyon metrekare üzerine kurulu üretim üssü Vestel City’nin içinden geçti. Vestel City, World Tour kategorisine yükselen dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu, dünyaca ünlü sporcu ve takımların üst düzey mücadelesine sahne oldu. Vestel City’de Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Vestel yöneticileri ve çalışanları, sektör temsilcileri ile Manisa halkından yüzlerce kişi tur heyecanına tanık oldu. Ayrıca, Vestel City’de çalışanlara ve çocuklara yönelik gerçekleşen bisiklet yarışının kazananları da ödül ve madalyalarını Turan Erdoğan’dan aldı.

YORUM YAZ