MENÜ

Talisca'nın mesajı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fark yaratması beklenen Quaresma, Cenk Tosun ve yeni transfer Babel vasat kalırken, sakatlıktan dönen Talisca, dengede giden maçı değiştirme özelliğiyle fark yarattı ve “Santrfor arkası pozisyonunun sahibi benim” dedi.

Mustafa Reşit Akçay’ın maç önü röportajında belli oldu maçın hikayesi. “Bugün biraz daha kontrollü oynayacağız” diyerek her zaman alıştığımız çabuk kaleye giderek ve rakibini de kendi oyununa uydurarak değil, topu rakibe bıraktığı gibi çabuk atak konusunda da seçici davranarak oynadılar ve rakiplerinin ekmeğine yağ sürdüler. Beşiktaş’ta ise Talisca ve Babel’in ilk 11’de başlamasıyla top hakimiyetinin yanında pozisyon sayısında olumlu etki bekleniyordu. Bu etki, saha şartlarına bakıldığında, top kazanıldığı anda tek top
oynamayı da gerektiriyordu. Bu işi çözen de Oğuzhan oldu. Dengede giden ilk bölümde kazandığı topu tekte Talisca’ya bırakarak, Beşiktaş’ın 10 numarasına en sevdiği işi yapma şansını verdi. Talisca da bu ikramı geri çevirmedi ve Oğuzhan ya da Tolgay’ın sürekli denendiği ‘santrfor arkası pozisyonunun sahibi benim’ dercesine plaseyi köşeye bıraktı.

Fabri’nin yüksek konsantrasyonu

Osmanlıspor, 2. yarıya daha fazla oyuncuyla önde oynamaya çalışarak başladı. En çok da bu bölümlerde N’diaye ve Musa Çağıran’ın yokluklarını hissettiler. Az da olsa baskı yapmaya çalıştıkları anda Şenol hocanın Tolgay hamlesi geldi. Orta sahada topa daha fazla sahip olarak maçı tekrar dengeleyen Beşiktaş, 2. golü aramak yeryine kontrollü oyunu tercih edince, maç rutin bir tempoya büründü. Fark yaratmasını beklediğimiz Quaresma, Cenk Tosun ve yeni transfer Babel vasat kalmasına rağmen, sakatlıktan dönen Talisca, dengede giden maçı değiştirme özelliğiyle fark yaratan isim oldu. Gerçi Cenk, son dakikada attığı golle bir santrfor için günü kurtardı denebilir. Bir de fark yaratabilecek kalitede olan ama oyuna çok geç giren ve sezon başından beri bana göre daha fazla süre alması gereken Kerim Frei’dan bahsedelim. Şenol hoca, bu tip kaygan zeminlerde çabuk ve adam geçme özelliği olan Kerim gibi oyunculara biraz daha fazla süre vermeli.

YORUM YAZ