MENÜ

Kazanmak önemli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alanya takımının oyuncuları Fenerbahçeli oyunculara uzak kalarak maça başlayınca beklenilenden daha rahat ve baskı hissetmedikleri bir 30-35 dakika oynadı Fenerbahçe. Rahattı ama topu öne taşısa bile yine yaratıcılık konusunda Valbuena ve sağ kenardan sürekli bindiren İsla’nın ayaklarına bakıyorlardı. 18. dakikada Valbuena kesti, Josef indirdi ve sezon başından beri ilk santrafor golünü Janssen ile buldular. Bu gol Alanyalı oyunculara maç oynadıklarını hatırlattı. Emre Akbaba’nın hareketliliğine Fernandes ve Wagner Love eşlik edince, küçük paslarla Kameni’nin burnunun dibine kadar gelerek golü buldular.

Ekici hazır değil

Bu gol sonrası kafamda beliren soru ‘madem göbekten bu kadar kolay deliniyorsun, iki defansif ort sahanın ne hikmeti var?’ oldu. Yine de şoku çabuk atlatan Fenerbahçe bu sezonki en önemli transferi Valbuena’nın İsla ile yaptığı ikili oyunla ilk yarının uzatmalarında golü bularak ikinci yarıya avantajlı çıktı. Bu avantajını dengeli giden oyunda Janssen’in yoktan var ettiği pozisyonda kazandığı penaltı ve Giuliano’nun golü ile pekiştirdi. Ancak Mehmet Ekici’nin henüz hazır olmayan görüntüsü, Ozan’ın etkisizliği ile birleşince oyunun kalitesi düştü.

Valbuena daha önde

Alanya tarafında ise geçen sezona göre formsuz kadro içinde Efecan 73’te kaçırdığı golle takımı adına kırılma anını kullanamadı. Sonuçta Fenerbahçe yeni transferlerinin siftah yaptığı gecede önemli bir galibiyet aldı. Maçın yıldızı koltuğuna ise Valbuena ve Janssen birlikte oturdular. Valbuena uzatmalarda attığı ikinci golle ise bir nebze öne çıktı. Genel anlamda bazen oyun kalitesini artırmak ve özgüven kazanmak için kötü oynarken de kazanmak gerekir. Yani önce skor alır, sonra iyi oynamaya başlarsınız. Fenerbahçe ilkini başardı.

YORUM YAZ