MENÜ

Kabus gibi başladı rüya gibi bitti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hedefi düşmemek olan takımlarla başı belada bir sezon geçiren Fenerbahçe, dünkü maçın başlangıcında bu konuda tavan yaptı. 15 dakika içinde 2 gol yerken, biri tartışmalı penaltı pozisyonu da dahil kalesinde 4-5 gol de görebilirdi. Fenerbahçe orta sahası rakibe uzak oynayınca Fernandes, Vagner Love, Emre Akbaba gibi oyuncular adeta şov yaptılar ilk yarıda. Bu durum artık Advocaat’ın oyuncu seçimleri ya da takımın dizilişi ile açıklanabilecek bir durum değil. Bu tamamen oyuncuların kendilerini bırakmış, hedeflerine inanmayan ve “Şu sezon artık bitsin” mantalitesiyle maça başladıklarını hissettirdi. Arada sezonun ayakta kalan isimleri Lens ve Mehmet Topal kıpırdayınca Omeruo’ya çarpan topta Fenerbahçe’nin golü geldi ve bu gol Sarı-Lacivertliler’i geri getirdi. Tabii yine Lens üzerinden.

Susiç çaresiz kaldı

Sezonun en organize golünü Lens’le başlayan, Alper’in harika bir kilit pasla eşlik ettiği, Lens’in asisti ve Fernandao’nun son dokunuşu ile buldular. İlk yarının sonunda bu sezon 2. kez geri dönmeyi başarmışlardı. Ve kabus gibi başlayan geceyi Ozan’ın asistinde Aatıf’ın golüyle güzel bir rüyaya çevirdiler. Bu rüya aynı zamanda Fenerbahçe’nin topa sahip olarak da kazandığı nadir maçlardan biri oldu. Galibiyetin mimarları ise hemen her 3 puanda olduğu gibi sahanın her yerine basan Mehmet Topal ve Lens olurken, Alanyaspor’da ise Fernandes ve Vagner Love ilk yarım saatteki performanslarını 2. yarıya taşıyamayınca Safet Susiç çaresiz kaldı.

Devler Ligi iddiası

Şu da bir gerçek ki Fenerbahçe yakaladığı 2 maçlık seriyle şampiyonluk şansından çok Şampiyonlar Ligi’ne katılma adına iddiasını ortaya koyarak taraftarına en azından pes etmediğini gösterdi. Hakem Ali Palabıyık da maçın genelinde başarılı bir yönetim göstererek maça etki etmedi.

YORUM YAZ