MENÜ

Beşiktaş şampiyonluğu bırakmaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Siyah-Beyazlılar’ın son 3 maçtaki rakiplerinden Kasımpaşa, Türkiye Kupası yorgunluğuyla Kartal’ın karşısına çıkacak. Gaziantep’in de ligdeki durumu sebebiyle direnç göstermesi zor. Osmanlı’yla oynanacak son karşılaşmanın Vodafone Arena’da olması, Beşiktaş için büyük avantaj olacak.

Kötü giden iki haftadan sonra Bursaspor maçıyla kazanılan özgüven, kalan karşılaşmalara bakıldığında Beşiktaş’ın 3 önemli avantajından bir tanesi. Bu özgüvenin yanıda Talisca’nın Kasımpaşa maçında geri dönecek olması ikinci büyük avantajı. Üçüncü avantajı ise oynayacağı takımların durumuna bakarak açıklanabilir. Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında dün Konyaspor ile Konya’da oynayan Kasımpaşa’nın hafta sonu oynanacak Beşiktaş mücadelesine bir parça yorgun ve kısıtlı kadrosu dolayısıyla rotasyonsuz geleceği gözüküyor.

Gaziantepspor maçı ise matematiksel olarak olmasa da kafa olarak küme düşmüş oyuncuların olması açısından direnci kırık bir takımla oynayacağınız anlamına geliyor. Beşiktaş’ın bu maçta yüksek kaliteli ve çabuk pas trafiği zaten düşme potasından kurtulamamış Gaziantepspor’a karşı galibiyet oranını yükseltecek en önemli ayrıntı.

Adriano’ya güven tam Son olarak Osmanlıspor, şu an itibariyle resmi olarak 50 maçın üzerinde oynamış, hem mental olarak hem de fiziksel olarak sezonun bitmesini bekleyen bir takım görüntüsünde. Ve Osmanlıspor mücadelesinin son karşılaşma olması Vodafone Arena’da yiyeceği baskı düşünülürse son maça kalan şampiyonluğu Beşiktaş kolay kolay kaptırmaz.

Son olarak Beşiktaş orta sahasında Atiba’nın düşüşüne rağmen Tolgay’ın yüksek performansı, Cenk’in hamle oyuncusu olarak da olsa katkısı ve Adriano’nun Caner Erkin sakatlığından sonraki sorumluluk alma duygusu, Şenol Güneş’in güvenebileceği unsurlar arasında.

Trabzon maçı belirleyici olacak

Başakşehir tarafında ise kupa maçı yorgunluğuyla gidilecek Trabzonspor deplasmanı şampiyonluk yolundaki en kritik mücadele olacak. İç sahada beklenmedik puanlar kaybetse de Trabzonspor’un bu tip maçlara yüksek konsantrasyonla çıkma ve her türlü skoru almaya yetecek potansiyeli sahip olduğu da aşikar.

Başakşehir; Cengiz’in olmadığı Trabzonspor maçını kayıpsız atlatabilirse şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayacaktır. Adanaspor gibi küme düşmesi kesinleşmiş ya da Kayserispor takımı gibi hedefini çoktan tutturmuş ve ligin bitmesini bekleyen takımların oyun disiplini yüksek Başakşehir’e karşı direnmesi çok da kolay değil. Ancak sezonu şampiyon bitirsin ya da bitirmesin, bugün itibariyle hem Türkiye Kupası’nda hem de ligde iddiası devam eden Başakşehir takımı sezonu en flaş takımı olmayı hak etti.

YORUM YAZ