MENÜ

4'te 4 için uygun fikstür

Abone Ol Google News

‘Performans kötünün iyisi’

Haberin Devamı

Çok kötü geçen bir dönemin ardından, Fenerbahçe’nin bu sezondaki ilk 7 haftalık performansını nasıl buldunuz?

İlk 7 hafta Fenerbahçe için genelde yeni takım olmanın sancılarının hissedildiği söylenebilir. Ancak zor fikstürde Başakşehir ve Galatasaray deplasmanları ile Trabzon maçlarının da oynandığı düşünülürse performansı kötünün iyisi olarak nitelendirilebilir. Diğer taraftan takım için birlikte oynama pratiği geliştikçe, özellikle forvet oyuncularının uyumu arttıkça Fenerbahçe’nin topa hakim olarak oynamaya çalıştığı oyun daha fazla karşılık bulabilir.

‘Emre’yle daha akıcı’

Bu sezon performansıyla en çok ön plana çıkan isimler kimler oldu?

Fenerbahçe’nin transferleri içinde en önemli katkıyı Emre Bölezoğlu ve Altay Bayındır verdi. Emre’nin sahada kaldığı süre Fenerbahçe için oyunun daha akıcı olduğu, kaleye daha kolay gidildiği bir oyun oluyor. Altay içinse büyük takım kaleciliği genlerinde var diyebilirim. Uzun süre topun gelmediği maçlarda ilk tehlikede konsantrasyonunun yüksekliği, soğukkanlılığı ve başarılı kurtarışları ile dikkat çeken genç kaleci bana göre maç sonu söylemleri ile de Fenerbahçe için uzun yıllar hizmet edebilecek bir oyuncu profili çiziyor.

Haberin Devamı

‘Jailson’dan vazgeçmiyor’

Ersun Ya nal’ın Jailson seçimi çok tartışılıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle Ersun Yanal’ın Jailson tercihi çok da yüksek performans alınan bir tercih olmadı. Orjinal stoperler Sadık, Serdar ve sadece 45 dakika şans bulabilen Adil Rami’ye rağmen ısrarla Jailson’u deneyen Ersun Yanal’ı bu oyuncunun yaptığı bireysel hatalar hayal kırıklığına uğrattı. Yine de bu tercihten kolay vazgeçmeyecek gibi. Tabi bu durumda diğer stoperleri hazır ve konsantre tutabilmek ne kadar mümkün olacak bu da bir başka problem.

‘Kağıt üzerinde kolay’

Hedef, kasım ayındaki mili araya kadar 4’te 4 yapmak. Fenerbahçe bunu başarabilir mi?

Fenerbahçe’nin önünde şimdiye kadarki fikstüre göre kağıt üzerinde daha kolay maçlar var. Deplasmanlar Kayseri ve Denizli, ligin zayıf takımları. Kasımpaşa’ya karşı da Fenerbahçe’nin puan kaybedeceğini zannetmiyorum. En zor geçecek maç Konyaspor mücadelesi olur. Savunması iyi Konya’nın forvet hattının da son 2 haftadır iyi iş çıkarması ve boş alanı iyi değerlendiren oyunculardan kurulu olması bu maçı hepsinden zor yapıyor. Yine de eğer Fenerbahçe bir seri yakalayacaksa bu zaman dilimi en uygunu.

‘Bitirici forvet lazım’

Ara transfer dönemi için en fazla takviye ihtiyacı olan bölge hangisi?

Özellikle Vedat Muriç, Garry Rodriques ve Max Kruse, hücum bölgesi için yapılan çok iyi transferler. Daha iyi iş çıkaracaklarına, ihtiyaçları olan zaman geçtikçe daha iyi olacaklarına inanıyorum. Mevlüt de iş yapabilecek bir oyuncu. Ama forvet hattı için bitiricilik konusunda şu ana kadar sınıfı geçemediler. O yüzden Fenerbahçe’nin, lig ve kupa için yeterli ve geniş kadrosu olmasına rağmen son vuruş kalitesi yüksek bir santrfor bölgesine transfer yapması gerek. Bu yapılırsa, hedeflerle ulaşma şansı fazlasıyla artar. Forvet takviyesi dışında, Sarı-Lacivertliler’in başka bir transfere ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ