MENÜ

Frank Lampard'ın gecesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç 1-1 bitmiş uzatmalara geçilmişti. 98. dakikada kazanılan penaltı için 6 gün önce annesini kaybeden Frank Lampard vardı topun başında Stamford Bridge’de. 48 saat sonra annesinin cenazesinin olması bile onun için mazeret değildi. Pazar günü tek başına ilk idmanını yapmış hazır olduğunu hocasına bildirmişti. Salı günü basın toplantısında "Hayatta futboldan onemli değerler var" diye söze başladı Avram Grant, "Frank'ın tercihine saygım var karar onundur" diyerek kendisini yerden yere vuran İngiliz basınına attığı gol ile ters köşeye giden Lampard'ın penaltısıyla eş değerdeydi.
Reina’yı ters köşeye yatırdıktan sonra kolundaki siyah bandı çıkardı. Önce Frank sonra kafasını kaldırdı tribündeki babasıyla göz göze geldi, Annesi Pat Lampard’ın onları uzak bir yerlerden izlediğini ikisi de biliyordu.
Maç bitti Chelsea ilk defa Sampiyonlar Ligi finalindeydi. O anda soğukkanlı Avram Grant çıktı ortaya. Önce ceketini çıkardı, iki dizi üzerine çökerek yumruklarını havaya kaldırdı. Hiç alışık olmadığımız bu hareketi maçtan sonra şöyle açıkladı:
"Benim ülkemde bügün HOLOCAUST günü yarın AUSHWITZ’de olacağım" diye söze başladı İsrailli çalıştırıcı, "Bügün benim için çok özel bir gündü, babam büyükbabamı kendi elleriyle toprağa vermişti. Hayatta tanıdığım en ileri görüşlü ve kuvvetli insandı, böyle bir günde Şampiyonlar Ligi'nde finale kalmak benim için büyük mutluluk ve çok anlamlı. Bana en kötü günümde sahip çıkan kulübün sahibi Roman Abramovich ve çalışan herkese sonsuz teşekkürler.
Çarşamba gecesi Stamford Bridge’de duygu yüklü bir gece yaşandı. Rusya vizesinin 95, uçak biletlerinin 900, otellerin 250, biletlerin 700 pound olmasi hiç kimsenin umurunda değildi. Hatta Drogba'nın attığı iki golle Chelsea’nin unutulmaz oyuncusu Peter Osgood’un Avrupa'da en çok gol atan futbolcu rekorunu 18 gole ulasarak kırması bile, kimseyi ilgilendirmiyordu. Onlar için Chelsea tarihinin en önemli gecesiydi ve bu geceye ismini yazdıran iki kahraman vardı.

YORUM YAZ