MENÜ

Adam Johnson

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1976 senesinde Şeref Stadı'ndan Londra'ya geldim. Havasını hiç sevemedim ancak 'İngiliz adaleti' denildi mi durup beş dakika düşünmeniz gerekiyor. Boşuna dememişler 'Asılacaksan İngiliz ipiyle asıl' diye.

Sene 1990 Aralık ayı... İngiliz Milli Takımı ve Arsenal kaptanı Tony Adams, normal içki limitinin 4 katı içkili vaziyette yakalandı.

Peki ne yaptı İngiliz Tony Adams'a? 4 ay hapse attı, cezaevi takımı kaptanlığı ve antrenörlüğüne getirdi.

Ardından en az 50 okul dolaştırıp çocuklara içkinin ne kadar kötü olduğunu içeren konuşmalar yaptırdı. Arsenal Kulübü araya büyükleri sokmadı. Kimseden serbest bırakılmasını istemedi. Cezasını çektikten sonra takıma geri aldı ve kaptanlığa devam etti.

Gelelim Adam Johnson'a. Jüri kararını açıkladıktan sonra hakim Jonathan Rose televizyon kameraları önünde Johnson'a "Git kızını öp. Bunun için sana müsade veriyorum. 10 sene kızını bir daha göremiyebilirsin. Bu senin son defa kızını görmen anlamına geliyor" dediğinde, İngiliz ipinin önemini bir kere daha anladım.

Adalet var, dünyadaki en önemli lig var. Hava iyi olmasa da ben memnunum. Bir tek arka çıkan gazete veya televizyon yok. Evladımız o bizim lafı yok. Birinci sayfaya Speedo'lu resmini koydular teşhir ettiler. 'Akıllı olmazsanız, bu tip işlere kalkarsanız 10 sene kodesi boylarsınız' diyerek caydırıcı önlem aldılar. Benim tanıdığım İngiliz basını onu içerde de rahat bırakmaz.

YORUM YAZ