MENÜ

Beşiktaş kazanır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Baba Recep’ten gelme, rahatsızlık derecesinde Beşiktaşlılık var ya, ben bu işi hep yapıyorum. Adama demezler mi? “Londrada hava raporu güzel, otur evinde topla tayfaları, yak mangalı keyfine bak. Hadi maçı seyretmeye gidiyorsun, havayı teneffüs etmek istiyorsun, onu anladık da, neden maçtan sonra yazmıyorsun. Hadi yazdın yazmasına, neden bu kadar iddialı başlık” Bu sorunun cevabını bir türlü veremiyorum. Diyelim Beşiktaş kaybetti, önce hakeme, sonra federasyona yuklenirsin, ardından sanki elinde 36 kişilik kadro varmış gibi Ertuğrul’un nasıl yanlış tertiple sahaya çıktığını anlatırsın. Bu arada sanki 40 milyon Dolar’ı bankadaki özel kasasına gidip, her gün sayıyormuş gibi, başkanın nasıl yanlış transferlerle kulübü ne hale getirdiğini yazarsın olur biter. Beşiktaş kazanırsa “Ben demiştim defansta Baki şart” diye başlarsın. Sezon başından beri söylüyorum, “Kartal iki on liberoyla oynamalı” diye devam edersin. Hızını iyice alıp “Gördünüz mü kanat organizasyonlarının ne kadar önemli olduğunu” deyip oyuna hiç girmeyen Alex’in, Ertuğrul’un dahice taktiğiyle nasıl perişan olduğunu anlatırsın iş biter. Beraberlikte de üç puanlı sistemde herşeyin olabileceğini iki takımın da şanslarının devam ettiğinin altını çizerek, görevini layıkıyla yapmış olursun.
Ben bu yazdıklarımın hiç birini yapmadan “BEŞİKTAŞ KAZANIR” diyorum. Gerekçem şu:
Beşiktaş her maçını değişik oynayan bir takım. Kimin nerede, ne zaman kaleye yüzünü doneceğini kestirmek güç. 2-0 önde götürdüğü maçta bile büyük sıkıntılar yaşıyor. Zaman, teknik konuların, tavsiyelerin zamanı değil. Tekmeye kafa uzatılarak kazanılan Galatasaray maçının bir benzeri veya tekrarı olmaz mı? Bal gibi olur. Şiir gibi futbolu zaten kimse beklemiyor. Uğraşsan da olmaz. Bu takım bana 1966-1967 senelerindeki şampiyon takımı hatırlatıyor. Son dakikalarda Kuzman’ın atıp, Beşiktaş’ın kazandığı çok maç vardı.
Fenerbahçe, kağıt üzerinde favori. Kafalar Chelsea’de, Beşiktaş mutlak kazanmak zorunda. Bende maçı “Beşiktaş kazanır” diyorum.

YORUM YAZ