MENÜ

Arsenal, Wenger ve Flamini

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Haftalık basın toplantısında az konuşmasıyla tanınan Fransız çalıştırıcı Arsene Werger bu kez çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Aynen aktarıyorum. "Kendisine önerdiğim haftada 50 bin Pound'luk teklif icin Çarsamba'ya kadar zaman verdiğim Flamini düşünmek için Pazartesi'ye kadar izin istedi" diye söze başladı Wenger. Fransız çalıştırıcı "Bizi çok saf zannediyor. Arsenal'de kalmak isteyen imzayı atar. Giderse para icin gidecek. Kulübün 360 milyon Pound borcu ve belirli bir maaş sınırlamamız var. Bu yüzden önce kulübü düşünmek zorundayım. Önce kulübü düşünmezsem batarız. 360 milyon Pound'luk borcu rakam olarak görürseniz batarsınız ciddiye alırsanız maaş bordronuzu iyi ayarlamanız gerekiyor. Chelsea ve Manchester United futbolcularina haftada 120 bin Pound verebilir. Biz bir karar aldık bunu 10 sene devam ettirmek istiyoruz bu yüzden gelir gider tablomuzu değiştirmemiz olanaksız. Aksi takdirde sınırsız parayla birileri paraşütle bahçenize iner ve siz kulübü bu insanlara teslim edersiniz. Bu bence etik değil. Kimse bu şekilde çalışmak istemez."
"Her şirket kendi kaynaklarıyla çalışmak zorundadır. Ya parayı veren adam olursa o zaman ne yapacaksınız. Maaşları kim ödeyecek. BİZ CHELSEA değiliz. Bizim ABRAMOVICH’imiz yok! Gerçekten Flamini'nin kalmasını istiyorum fakat kendi bilir ve serbesttir istediği yere gidebilir. Hala en iyi takım olduğumuzu iddia ediyorum. Fakat çok gol yedik ve defans olarak Manchester bizden üstündü. Eğer Manchester United'ı yenseydik ki olabilirdi yine şampiyonduk. Maalesef maçlar kağıt üzerinde oynanmıyor sahada oynanıyor." dedi.
Sizlere bunları aktarmamın birden çok sebebi var. Öncelikle onlar iyi biz kötüyüz demem mümkün değil. Çünkü ben Londra'ya Beşiktaş Köyiçi'nden geldim. Danimarka veya Norveç'ten değil. Ülkemizin şartlarına göre uygulama alanlarımızı ve işe nereden başlayacagımıza karar vermemiz gerektiğini biliyorum. Kulübün dengesini bozmamak uğruna gerçek bir teknik direktörün sözlerinden bazı dersler çıkarmamız lazım.
Size bir soru: Mesela transferi Beşiktaş'ta Başkan mı yapsın? Sinan mı, yoksa transfer komitesi mi? Yoksa Ertuğrul Sağlam mı? Buna karar vererek işe başlayabiliriz diyorum. Demedi demeyin sonra.

YORUM YAZ