MENÜ

Kulağa küpe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu sezon İstanbullu üç takımın derbi maçlarının taşıdığı anlam, 28. haftaya gelsek de hâlâ aynı. Bir taraf için herşey, diğer taraf için planlarının içindeki adımlardan. Bir taraf için gelecek sezonu şekillendirecek kritik maç ve ötesinde şampiyonluk zorunluluğu, diğer taraf için planı yapılmış gelecek sezonda Şampiyonlar Ligi’nde yer alabilme motivasyonu. Olmadı, UEFA Kupası. Fenerbahçe, 3 gün sonra gelişimini ve değişme çabalarını sembolize eden maça çıkacak. Sonra lige devam edecek. Sonra rövanş oynayacak. Ve yine devam edecek.
Beşiktaş ve Galatasaray her sezon yeni döneme başladıklaını düşünüyorlar. Medyanın paslarıyla, kendilerini aldatarak yanlışları düzeltmeden ayakta kalabileceklerine inanıyorlar. Ama 2 sezon önce Gerets ile son hafta kazanılan şampiyonluktan beri Galatasaray’da ne farklı? Türkiye Kupaları ile günü kurtaran Beşiktaş’ta? Yönetim akılları ve tarzlarını düzeltemediler, takım yapısının ve futbol anlayışının üstüne koyamadılar. Yanlış tercihler, sürekli teknik direktör ve sistem değişiklikleriyle de yapamazlar zaten.
Bir zamanlar Fenerbahçe’nin kimseye bırakmadığı bu sorunlu karakterler, Galatasaray ve Beşiktaş’ın üstüne yapıştı. Fenerbahçe tamamen kurtuldu mu? Kim garanti edebilir Zico’nun aniden devre dışı kalmayacağını? Kolay mı tahammülsüzlüğü ile nam yapmış milyonların içine sinmiş gelenekleri söküp atmak. Ama en azından kulüp ve takımın, dışardan baktığınızda ne yapmaya çalıştığını anlayabiliyorsunuz. Aziz Yıldırım’ın dirayetiyle (önemli detay), Fenerbahçeliler’i saran teknik direktör ve futbolcu kovma krizlerinin aşılabileceğini biliyorsunuz. Taraftar ve yorumcular tek maçlık sonuçlar üzerine kitaplar yazarken, takımın buralara takılıp kalmayacak kadar farklı düşündüğünü biliyorsunuz.
Zico, ancak yaklaşık 50 lig haftası sonunda tribünlerden ilk alkışını alırken işin ne kadar zor olduğunu farkediyorsunuz. Ve başarılan işlerin inanılmazlığını. Tarihinin en büyük iki Avrupa Kupası sezonuna imza atmış, Türk futbol tarihinin kulüpler seviyesindeki en önemli 2. başarısını tekrarlamış bir takımın hayatının ne kadar pamuk ipliğine bağlı olabildiğini, ancak kör gözün parmağına somut başarılardan sonra hakkının verilmesinden anlayabiliyorsunuz.
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, şampiyonluk yolunda belirleyici olma ihtimali taşıyabilir. Oysa aslında her iki taraf için eski ve yeni ile yüzleşmedir. Teknik anlamda ise günü kurtarmak için ekstra işler yapmaya çalışacak Beşiktaş ile takım olabilme becerisi ve dengesiyle her maç ne oynuyorsa ondan vazgeçmeyecek Fenerbahçe karşılaşacak.

YORUM YAZ