MENÜ

Bülent Yıldırım doğru seçim ama...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çarşamba günü, derbi hakeminin kim olacağıyla ilgili, “İbre son haftaların başarılı hakemi Bülent Yıldırım’ı gösteriyor. Son 7 derbinin 4’ünü yöneten Aydınus ise ileriki haftalar da düşünülerek ikinci tercih...” demiştim. Sürpriz olmadı ve görev Yıldırım’a verildi. Yıldırım son haftalardaki performansıyla öne çıkıyordu. Geçmiş tecrübe ve kariyerine kimsenin söyleyeceği sözü olamaz. Derbiyi yönetmeyi elbette hak eden ve altından kalkabilecek bir isim. Fakat futbol ortamı herkesin malumu...

Derbilerin %70’i 3 hakemde


Şu anda Bülent Yıldırım’ın geçmiş maçlardaki hatalı kararları tartışma konusu. Özellikle 20 hafta önce Akhisar maçında Alper’i oyundan atması hafızalarda yer tutuyor. Elbette bir hakemi 20 hafta bir takımdan uzak tutup böylesi bir maçla bu yasağı kaldırmak tartışma konusudur ancak yerine başka bir isim de önerebilmek gerekir. Asıl sorun; tartışılıp, konuşulacak husus şudur: İlk kez Haziran 2011’de göreve gelen Namoğlu, yıllardır hakemlikte söz sahibi. Görevden ayrılıp geri döndüğü dönemler de oldu elbet. Haziran 2011’den sonra oynanacak 54.derbi bu! Bu 54 maçta; Çakır 13, Aydınus 12, Yıldırım ise 9 kez görevlendirilmiş. Yani yönetilen derbilerin yüzde 70’i üç hakem tarafından yönetilmiş. Bu sürede yeni bir hakem vitrine çıkmamış.

7 FIFA kokartlıya derbi yok

Aydınus ve Yıldırım’ın, 2012 yılı sonunda başarısız oldukları ve gençlere yol açmak düşüncesiyle FIFA kokartları alınmıştı. Yerine genç isimlere bu kokartlar takıldı ama o kokardı takan gençler bu iki hakemin yarısı bile olamadılar. Hâlâ, “Derbi Yıldırım’ın hakkı, olmazsa Aydınus yönetir” diyoruz. Sözün özü: 7 FIFA hakemimiz var ama derbileri onlardan birine veremiyoruz. Türk hakemliğini birilerinin tüketmesine seyirci kalıyoruz!

YORUM YAZ