MENÜ

Bu da 'okumuş çocuklar için'

Abone Ol Google News

Bu futbolla ilgili bir yazı değildir, lütfen ciddiye alıp o gözle okumayın. Yazı, çevreye verdikleri rahatsızlıktan duyulan tedirginlik nedeniyle ‘başka kapıya’ kovulan ‘okumuş çocuklar’ için yazıldı.
Doğru... Okumuş olmanın neredeyse küfürle anıldığı... ‘Okumuşlukla’ elitizmin aynı görülüp/gösterildiği... Entelektüel gayretin hoyratça ‘entel’ diye damgalandığı... Yenilmiş olmakla, kaybedenlerin yanında olabilme kaygısının birbirine karıştırıldığı ve bu çabanın da hor görüldüğü bir ülkede, futbol üzerine yazı yazılır mı?
Bir lekeymiş gibi bahsediliyorsa bu ülkede ‘okumuş’ olmaktan, hem de bunu kendileri gibi ‘okumuş’ arkadaşları yazıyor ve onlara “Lütfen başka kapıya” diyebiliyorlarsa nazikçe, bu ülkede futbol üzerine yazı yazılabilir mi?
Futbolun etrafına kümelenmiş onlarca tembel ve cahil hokkabaza, akıllarının erdiği güçlerinin yettiğince karşı durmaya çalışıyorsa bu okumuş çocuklar... Futbolu akıl, felsefe, eğlence ve hayata dair bilimum şeye dönüştürmek için ‘kalem oynatıyorlarsa’ ve bunun karşılığında duydukları ‘nazik’ bir ‘defolun’sa... Ve, ne dedikleri belli olmayan, bir dedikleri bir dediklerini tutmayan, her hafta karar değiştiren, bir takım kapmak ya da bir programa çıkmak için televizyon yöneticilerinin kapılarında yatıp, federasyon koridorlarında sabahlayan, hatta artık takım bile verilmeyen eski futbolcuları eleştiriyorlar, kombineler alıp tribünlere gidiyor, ayda üç dört yazı yazıyor, Müslüm Gürses’i anlıyor ve seviyorlar diye, oyunu kapatmak, sayfalarda hükümranlık yaratmak, okumamışlara entelektüel şiddet uygulamakla itham ediliyorlarsa, bu ülkede futbol üzerine yazı yazılabilir mi?
Okumuyor olmanın marifet sayıldığı bir ülkede, ‘okumuş’ çocukların yazdıkları birilerinin aklına, kalbine dokunuyor olsa, bazı ‘okumuşlar’ böylesi yazılar yazmaya niyet edebilir mi? Ama hepimiz şeytani rüzgarlara kapılıyoruz bazen, değil mi?
Bu bir futbol yazısı değildi... Halim Şefik Güzelson’un dediği gibi; “yazılmasa da olurdu...” “Ama bizi yeni sulara götürecek akıntı durdu/Uskumrunun arkasından gidiyorduk/Sürünün içinde ben de vardım/Sırtımda bir zıpkın yarası...”

Haberin Devamı

Bir özür: “Kazanma Hırsı” başlıklı yazımın da konusu olan ‘minikler turnuvası’ ile ilgili habere Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada haberin içeriğinin doğru olmadığı belirtilmiştir. Bu vesileyle, o yazıda kendisine haksızlık ettiğim birileri varsa samimiyetle özür dilerim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ