MENÜ

Gündem yine Hakan Şükür

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hakan Şükür her zamanki gibi yine gündemin ilk maddesi. Golcülüğüne diyecek yok. Asıl önemli yanı, arkadaşlarına sahada yarattığı boş alanlar ve saha dışındaki ağabeyliği. Galatasaray’a ve futbolumuza büyük katkıları oldu. Ama artık yolun sonu. Herkes biliyor ki, bunun iki ana nedeni var. İlki yaşı, bu beni fazla ilgilendirmiyor, kulübün devam eden yenilenme projesi var. İkincisi, yıllardır bir an bile dinmeyen takım içinde yürüttüğü iddia edilen faaliyetler. Bu doğruysa, geç bile kalınmış demektir. Yok, böyle bir şey söz konusu değil de yakıştırmadan ibaretse, ayıp!

Neden olmasın!
Böylesine büyük organizasyonların düzenlendiği yıllarda transfer adımı atmak zordur. Çünkü, kaliteli isimler Euro 2008’de iyi bir performans gösterip, değerini artırmak istiyor. Ancak bunun hayırlı sonuçları da olur bazen, Simoviç örneği gibi... 1984 Avrupa Şampiyonası’nda Yugoslavya kalesini koruyan dönemin gözde file bekçisi Simoviç, Platini’den bir maçta 3 gol yiyince, önce kendisini almak isteyen Liverpool’un gözünden düşmüş, ardından ‘outlet’ raflarından alınıp Florya’ya getirilmişti! Bakarsınız yine aynısı olur!

Yula ve Bilgiç
Kalamış, Kalamış olalı böyle zulüm görmemiştir sanırım. Tarihi Kalamış ve tarihi fener, kişisel çıkarlara/kinlere alet ediliyor son zamanlarda.
Rahat bırakın garibim feneri. O, yıllardır insanlığa yararlı hizmet ediyor en azından. Yok orası Fenerbahçe Muhtarlığı’ymış da, yok efendim Galatasaray, ‘Fenerbahçe kompleksi nedeniyle’ oradaki tesisine Galatasaray Kalamış Tesisleri diyormuş da (Eniştesi ve ablasından ötürü Dr. Selçuk Yula!), yok Fenerbahçe’nin kalbinde şampiyonluk mu kutlanırmış da, rakip tahrik ediliyormuş da (Gökmen Özdemir üzerinden yanıt veren Köprücü Gürcan Bilgiç Paşa!)... Kalamış’ın ve fenerin tarihine bir bakın, nezaket ile yasallığı iyi irdeleyin, sonra bu iddialarda bulunun derim, ben. Kalamış Marina ve Kalamış Todori Tesisleri de mi bir kompleksin eseridir. Ve, kaybedenleri kazanan rakibini alkışlamaya davet etmek ayrı (bu kültür sorunudur), insanların canına kast edilmesi ayrıdır (bu yasadışılıktır.) Nasıl birbirine karıştırılıyor bunlar, hayret!

YORUM YAZ